Två spelare lämnar AFC Eskilstuna

Två spelare lämnar AFC Eskilstuna

Spelarna det handlar om är Abdel Diarra och Mohammed Sadat Abubakari.

Det har snackats ett tag om att vissa spelare skulle komma att lämna AFC under sommaren, nu har klubben bekräftat två av dem. Det rör sig om mittbacken Abdel Diarra och mittfältaren Mohammed Sadat Abubakari. 

Den förstnämnde anlände från danska HB Köge till AFC samma dag som klubbens premiär förra säsongen mot VSK. Ivorianen har spelat i Sverige förut hos Syrianska under 2 sejourer men även i klubbar som Antalyaspor i Turkiet och Beerschot Wilrijk i Belgien. 
Diarra är en mittback som är stor och robust och som sällan förlorar dueller i luften. Förra säsongen spelade Diarra 18 matcher i Superettan för AFC. 

Sadat Abubakari anlände även han till AFC förra året från division 2 klubben Gottne IF. Ghananen han spela några matcher i den orangea tröjan innan han skadade korsbandet och blev borta under en längre tid. Hans ända framträdande denna säsong kom som inhoppare senast mot Östers IF. Det såg länge ut som att den unga mittfältaren skulle få ett nytt kontrakt men tillslut har klubben valt att släppa honom. Utöver Gottne IF och AFC Eskilstuna har spelaren även spenderat tid i TUFA (Tamale Utrecht Football Academy), hemma i Ghana. 

AFC skrev så här på klubbens oficiella hemsida:

AFC tackar både Mohammed Sadat Abubakari och Abdel Diarra för den här gången. Sadat och diarra har varit mycket omtyckta som spelare och som lagkamrater både på och utanför planen. AFC önskar Sadat och Diarra all lycka i framtiden. 

Även jag på redaktionen tackar både Sadat och Diarra för deras tid i klubben och önskar dem all lycka i framtiden. 

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-07-06 17:38:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna