Fem snabba efter U21: Mjällby AIF - Malmö FF 0-4
Ola Toivonen visar spelglädje.

Fem snabba efter U21: Mjällby AIF - Malmö FF 0-4

På en blåsig träningsplan i Blekinge mötte ett namnkunnigt MFF Mjällby i en småtrevlig U21-match som slutade med himmelsblå seger med 0-4. Här följer en kort rapport i fem punkter.

Stark elva
Oscar Lewicki, Ola Toivonen, Felix Beijmo, Sebastian Nanasi och Malik Abubakari återfanns i en elva som nog satte lite skräck i Mjällbys U21-lag redan innan kickoff.
Det syntes genomgående under matchen att Malmö FF hade en annan kvalitet och rutin och det var inte minst den nämnda kvintetten som styrde och ställde.

Ola är glad
Det var en märkbart spelsugen Ola Toivonen som spelade sextio minuter i denna anspråkslösa tillställning. Ola var ständigt spelbar och återfanns i en väldigt fri roll där han kombinerade med medspelarna på sitt karaktäristiska sätt med få tillslag och varierande långa och korta precisionspass. Det är en fröjd att se denne man spela fotboll och får han fortsätta vara frisk blir han en stor tillgång i år. Ola gjorde vårt andra mål och överlag syns det att det är en spelare som är väldigt glad att få spela fotboll igen.

Oscar är trygg
Även Oscar Lewicki fick sextio minuter och gjorde en solid insats.
Han spelade defensiv mittfältare i första halvlek och mittback i andra, och det är oerhört behagligt att se hur han konsekvent står rätt och spelar klokt. Det dröjer inte länge förrän han dominerar på de allsvenska arenorna igen.

Malik, oslipad men giftig
Malik Abubakari blandar och ger och ser lite oslipad ut, men samtidigt gör han två mål idag och är inblandad i väldigt mycket av det som händer i anfallsväg.
Konkurrensen är givetvis stenhård om en anfallsplats, men arbetsinsatsen och effektiviteten från Malik idag skall han ha all heder av.

Unga med kvalitet
De "riktiga" U21- och U19-spelarna skötte sig generellt med den äran idag. Vi har verkligen hög kvalitet över hela linjen och trots att vi hamnade i tio mot elvaläge efter en utvisning redan i första halvlek och trots att veteranerna Ola och Oscar gick ut med trettio minuter kvar, höll ungdomarna upp spelet på ett utmärkt sätt.
Det är tekniskt och taktiskt begåvat på alla fötter och känns som att alla som fick speltid idag skulle klara att hoppa in i allsvenskan om det skulle behövas.

Pontus Kroon2022-04-05 17:01:49
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?