Uddamålsförlust i seriefinalen
Joshua Wicks gjorde en bra match i målet!

Seriefinal var ordet när ettan AFC United och tvåan i Norrettan IK Frej drabbade samman senaste lördag på Vikingavallen i Täby. En tuff drabbning var att vänta occh så blev det också. En frispark i mitten på första halvlek blev hemmalagets segermål 1 - 0

En första halvlek där Frej hade större bollinnehav utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Inlägg från Alex Pereira och Linus Smedjegården mot Luca Gerbino Polo var det bästa som AFC åstadkom. Målet som kom på frispark nickades in av Frejs Johannes Gustavsson från ett par meters håll.

AFC började andra halvlekens första kvart riktigt bra med mycket boll utan att komma till avslut. I en spelvändning för Frej var det nära att Sam Johnson nickat in 2-0, men Joshua Wicks räddade elegant.
I 63:e min var Frejs målvakt ute och botaniserade och AFC hade så när kvitterat i ett tomt mål. Målisen Atanackovic kunde dock rädda med tåspetsen.

Frej:s stjärna Christophe Lallet frestade Wicks med ett bra avslut i 65:e min. Josh tippade dock elegant till inkast.
Ett perfekt Linus Smedjegården inlägg i 67:e min var nästan obegripligt att en Frej tå kunde rädda bollen över målet.
En sista fin chans hade Omar Eddahri som kanonskjöt men Atanackovic lyckades få bollen över målet.

Med lite flyt hade AFC fått med sig en poäng, nu övertog Frej ledningen med en poäng med tre matcher kvar av serien.
En varning till AFC och några till Frej i ett ganska snällt derby och seriefinal, trots att relationerna inte är dem bästa efter AFC:s 3 poängs tapp.
Dömde gjorde Jesper Ekwall riktigt bra inför hela 1225 åskådare.