Ulvestad: ”Sjukt att han inte fick rött kort”

Ulvestad: ”Sjukt att han inte fick rött kort”

Djurgården föll med 1-0 mot AIK efter Nabil Bahouis mål i 75:e minuten. Efter matchen stod Sebastian Larssons kapning på Fredrik Ulvestad i fokus. – Det är sjukt att han inte fick rött kort, säger Ulvestad.

Det var annars ett Djurgården som i första halvlek svarade för en av sina bättre derbyhalvlekar på länge. Anförda av Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad tog man initiativet från första minuten, tog ett rejält grepp om mittfältet samtidigt som man sökte inlägg från kanterna.

Aslak Fonn Witry, tillbaka i startelvan efter skadan, kom till farliga chanser på sin högerkant och Kalle Holmberg var ytterst nära på att peta in en boll vid bortre stolpen.

Istället fick AIK dra det längsta strået när inbytte Nabil Bahoui avslutade och bollen styrdes in via Une Larsson.

Känslan efteråt är att Djurgården lyckas hitta nya sätt att förlora derbyn på. Idag genom att visa attityd, rörlighet och initiativförmåga i första halvlek men sedan tappa initiativet i andra halvlek och låta matchen glida ur händerna.
– Vi gör en ganska bra insats i 60-65 minuter men därefter blir det en matchbild som är svängig. Vi skapar ändå ett par riktigt bra lägen men sen blir matchbilden på AIK:s premisser. Vi blir långa och tappar intensitet i presspelet, säger Kim Bergstrand på presskonferensen efteråt.

Berstrand fortsätter:
– "Jeppe" åker på 3-4 smällar, vi tappar intensitet och vinner inte andrabollar längre. Det blir en matchbild som vi inte blir bekväma med. Jag tycker inte vi är särskilt bra efter 75 minuter. Då är AIK bra, spelar av matchen och får den dit de vill, säger han.

Vad är det som saknas i anfallsspelet idag?
– Det är det där sista inlägget, eller den sista framspelningen som saknas. Vi har gjort mål nästan varenda match sen i somras. Idag är Kalle centimeter från att peta in den i öppet mål. Vi behöver mer kvalitet i inspelen och sista passningen. Det är det som krävs. Sen är AIK skickliga.

Strax innan halvtid uppstod en situation där Fredrik Ulvestad kapades av Sebastian Larsson bakifrån i straffområdet.
– Jag sitter inte bäst till men det ser ut som en tuff "utmaning". Ni har sett den mycket bättre, säger Bergstrand.

Ulvestad var kritisk efteråt till att Larsson endast fick gult kort. 
– Jag är glad över att jag står här på två ben – det är en jätteful tackling. Jag har sett den i efterhand och det är helt sjukt att han inte fick rött kort. Det är ett solklart rött. Det är fegt av domaren, säger Ulvestad och fortsätter:

– Om jag inte hoppar undan så kan det vara en karriärshotande skada.
 
Kevin Walker fanns inte med i Djurgårdens matchtrupp efter den uppmärksammade intervjun i SportExpressen där han berättade om sin bevikelse över utebliven speltid. 
– Hans uttalande visar att han är besviken och så är det i fotboll. Jag har full förståelse för att han är besviken. Anledningen till hans inte var med i truppen är att vi bedömer att andra spelare ligger längre fram, säger Kim Bergstrand och fortsätter:

– Jag respekterar att han är besviken. Spelare som inte får spela blir besvikna och då mår de dåligt. Jag har respekt för det.

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2020-11-08 17:21:00
Author

Fler artiklar om Djurgården