Ung forward klar för DIF  – ansluter från Superettan
Noel Milleskog byter Örebro mot Djurgården. Blir det fler mål i den blårandiga tröjan?

Ung forward klar för DIF – ansluter från Superettan

Djurgården fortsätter att värva. Noel Milleskog blir klubbens fjärde nyförvärv denna sommar.

Det har hänt mycket på transfermarknaden i Djurgården denna sommar – speciellt offensivt. Victor Edvardsen har lämnat, och Felix Vá och Musa Gurbanli har kommit in. Tidigare idag blev det dessutom officiellt att Jacob Bergström lämnar DIF efter en kort tid i klubben. Således väljer man att agera direkt för att ha ytterligare alternativ på anfallspositionen. Den här gången handlar det om Noel Milleskog från Örebro SK. 

21-åringen har varit given i Superettan i år samtidigt som han har stått för imponerande insatser. På 13 matcher har han gjort 5 mål och 1 assist i ett Örebro SK som inte svarat för en bra säsong. Den vänsterfotade anfallaren har tillhört Örebro hela karriären bortsett från ett lån till Karlslunds IF under 2021. Milleskogs kontrakt med Superettanklubben hade gått ut i vinter och Blåränderna kan därmed köpa loss honom för en relativt billig peng. Han har haft gott om alternativ i sommar, men valet föll slutligen på Stockholm och Djurgården. 

– Djurgården är en stor och fin klubb med stor supporterskara, men samtidigt en familjär förening, så det känns bra, säger Noel Milleskog till klubbens hemsida.

Redo för måndagens match
Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande 3,5 åren. Kevin Walker, tidigare kapten i Djurgården, var bidragande till att Milleskog flyttar till Djurgården.

– Jag har pratat med Kevin framför allt och frågade om hur det är i Djurgården och så. Han hade bara positiva saker att säga om Djurgården. 

Han ansluter till Kaknäs direkt och ser framemot den närmaste tiden i sin nya klubb.

– Det skulle vara jätteroligt att vara med i truppen på måndag om det blir aktuellt och i så fall skulle jag ha hundra procent fokus på den uppgiften, men först och främst ska det bli roligt att träffa spelarna och komma in i gruppen. 

Bosse Andersson tror att Milleskog kommer att utvecklas bra i blårandigt.

– Noel är en ung forward som är ambitiös, löpvillig, och hårt jobbande. Att ha de egenskaperna och att i den åldern redan ha spelat mycket seniorfotboll är spännande parametrar. Vi hoppas kunna utveckla Noel långsiktigt till att bli en bra allsvensk forward, och är väldigt glada över att ha honom hos oss i Djurgården.


* * *

Tror du att Noel Milleskog blir en bra värvning för Djurgården? Kommentera gärna, men tänk på att hålla en god ton.

Adam Lanneboadam.lannebo@gmail.com@AdamLannebo2023-07-14 20:06:00
Author

Fler artiklar om Djurgården