Uppehållskollen – AIK

Uppehållskollen – AIK

Sommaruppehåll i Allsvenskan och Superettan innebär välförtjänt vila för spelare och ledare. Men även en möjlighet att reflektera över vad som varit bra och vad som kan bli bättre. SvenskaFans redaktioner har gått igenom våren och dess toppar och dalar. Näst på tur står AIKs Viktor Rundlöf.

Hur har er klubbs inledning på serien varit?
– Kort sagt, usel. Efter tolv omgångar ligger AIK näst sist i tabellen och har vunnit en match. Det har varit minst sagt stormigt i klubben med högljudda protester från supportrar med massiv kritik mot huvudtränare Andreas Brännström, före detta VD Manuel Lindberg och ordförande Robert Falk. 

– Spelmässigt har det varit under all kritik och AIK har fått se sig utmanövrerade av de flesta lag de har mött under våren. Sammanfattningsvis har det varit en ruskigt tung vår för alla svartgula och det finns ett antal högprofilerade spelare som måste höja sig om AIK ska ha någon chans att lämna bottenträsket.

Största besvikelsen hittills?
– Här finns det en del att välja mellan. Men det går inte att undvika derbyförlusten mot Djurgården. Första förlusten i Allsvenskan inför publik sedan 2011 och tråkiga publikscener som inträffade efter Djurgårdens ledningsmål. Den matchen får summera AIK:s blytunga vår enligt mig

Positiva saker att ta med sig?
– Väldigt få, men jag måste lyfta de fantastiska publiksiffrorna AIK har haft under våren. Trots att laget har gått tungt resultatmässigt har Gnaget ett snitt på över 20 000 varje hemmamatch. Stämningen har varit magisk och det glädjer mig att se hur supportrarna sluter upp bakom laget i mörka tider.

– Sedan är det positivt att AIK äntligen lyckats landa en ny sportchef i Thomas Berntsen. Förhoppningvis blir han frälsaren som räddar kvar oss i Allsvenskan, även om han har en stor utmaning framför sig.

Någon spelare som imponerat extra under våren?
– De flesta spelarna har som tidigare nämnt underpresterat under våren. Men nyförvärvet Rui Modesto har varit en någorlunda frisk fläkt. Ytterbacken har varit AIK:s vassaste offensiva spelare hittills enligt mig. Sen är det väldigt kul att unga spelare som Taha Ayari och Viktor Andersson kommit in och tagit för sig.

Vilka andra lag har imponerat på er under våren?
Brommapojkarna och Kalmar är två lag som jag inte trodde skulle ligga så pass högt upp i tabellen efter tolv spelade omgångar. Båda lagen står för en väldigt fin fotboll och det ska bli spännande att se om de kan fortsätta att överprestera resterande delen av säsongen.

 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-28 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans