Uppehållskollen – Degerfors IF

Uppehållskollen – Degerfors IF

Sommaruppehåll i Allsvenskan och Superettan innebär välförtjänt vila för spelare och ledare. Men även en möjlighet att reflektera över vad som varit bra och vad som kan bli bättre. SvenskaFans redaktioner har gått igenom våren och dess toppar och dalar. Näst på tur står Degerfors IFs Gustav Bäck.

Hur har er klubbs inledning på serien varit?
– Inledningen har varit bättre än 2022. Dock önskar man mer och framförallt MINDRE insläppta mål på bortaplan. 6 matcher och 23 insläppta är alldeles för dåligt. Dessutom har chanser skapats, men missats. Bättring krävs således i bägge straffområden, vilket känns igen när det handlar om Degerfors IF. En positiv sak är dock spelet och poängen på hemmaplan samt att vi fortfarande har en placering ovanför negativ nedflyttning och kvalplats.

Största besvikelsen hittills?
– Försvarsspelet. -20 i +/- statistik och en siffra som tangerar GIF Sundsvalls siffror från 2022 (vilket man tyckte var väldigt många insläppta). 6-0 förlusten mot ett IFK Göteborg, som i övrigt inte gjort någon glad mer än motståndare, sticker även den ut i negativ bemärkelse.

Positiva saker att ta med sig?
– Chansskapandet och hemmaspelet. Med chanser kommer målen tillslut. Och på hemmaplan fortsätter poängen trilla in. 

Någon spelare som imponerat extra under våren?
– Diego Campos. Tidigare har det varit en mer hetlevrad Diego som inte riktigt fått ut poängproduktionen. I år däremot har det hittills blivit sex inspelade poäng och endast ett gult kort. Dessutom uttagen till landslagsspel med Costa Rica. Han får gärna fortsätta på inslagen väg med sitt framgångsrika presspel och sina fina avslut. 

Vilka andra lag har imponerat på er under våren?
– BK Häcken, Malmö FF och IFK G.... Nej, glöm de sista. Häcken och Malmö har verkligen synat Degerfors (inkompatibla) försvarsspel. Utöver detta så är jag väldigt imponerad av Elfsborg, vilka Degerfors faktiskt var nära att sno poäng av tidigare under året. Dessutom är det starkt av nykomlingarna BP och HBK att ha gjort en såpass fin vår med 19 inspelade pinnar på 12 omgångar. 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-27 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans