Uppehållskollen – Skövde AIK

Uppehållskollen – Skövde AIK

Sommaruppehåll i Allsvenskan och Superettan innebär välförtjänt vila för spelare och ledare. Men även en möjlighet att reflektera över vad som varit bra och vad som kan bli bättre. SvenskaFans redaktioner har gått igenom våren och dess toppar och dalar. Näst på tur står Skövde AIKs Johan Videll.

Hur har er klubbs inledning på serien varit?
– Ja… Det kunde ju inte gått mycket sämre, egentligen. Jag anade att det skulle bli en tuff säsong i år, men inte 2 poäng på 9 matcher -tufft

Största besvikelsen hittills?
– Försvarsspelet. Allt som funkade förra året och gjorde oss till ett svårslaget topplag är som bortblåst i år. Vi vinner inte duellerna varken i luften eller på marken, vi släpper in mål på fasta situationer i var och varannan match och släpper in alldeles för enkla mål rent allmänt.

Positiva saker att ta med sig? 
– … att vårsäsongen snart är över? Nej, men spelet på plan har väl ändå sett okej ut i vissa matcher. Får vi bara med oss vår första seger så hoppas jag det kan ge lite vind i seglen.

Någon spelare som imponerat extra under våren? 
– Svårt att påstå att någon imponerat extra mycket när vi ligger där vi ligger i tabellen. Men Hugo Engström har sett pigg ut när han fått chansen! 

Vilka andra lag har imponerat på er under våren?
– Utsikten är väl det självklara svaret. Men tycker att J-Södra har gjort det riktigt bra med tanke på den spelaromsättningen och den turbulens som pågår utanför plan!
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-25 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans