Uppehållskollen – Varbergs BoIS

Uppehållskollen – Varbergs BoIS

Sommaruppehåll i Allsvenskan och Superettan innebär välförtjänt vila för spelare och ledare. Men även en möjlighet att reflektera över vad som varit bra och vad som kan bli bättre. SvenskaFans redaktioner har gått igenom våren och dess toppar och dalar. Näst på tur står Varbergs BoIS Håkan Ericsson.

Hur har er klubbs inledning på serien varit?
– Fruktansvärd. Det började hyfsat, ett svårslaget Varbergs BoIS kryssade i 4 av de 5 första matcherna. Men istället för att det skulle lossna offensivt vilket man väntade på så föll även försvaret ihop. 

Största besvikelsen hittills?
– Känslan av att Varbergs BoIS, som aldrig haft en starkare ekonomi, genom någon slags naivitet slarvat bort möjligheten att stanna kvar i allsvenskan.  

Positiva saker att ta med sig?
– Jaa du..vi har fått en ny läktare med 2 000 nya sittplatser. Så nu liknar ju Påskbergsvallen åtminstone en hyfsad fotbollsarena.  

Någon spelare som imponerat extra under våren?
Vinicius Nogueira har varit ett bra nyförvärv som wingback. Tycker även att nyförvärv som målvakten David Olsson och försvararen Vilmer Rönnberg skött sig bra när de fått spela, vilket främst var i inledningen när laget åtminstone tog poäng.

Vilka andra lag har imponerat på er under våren?
– Sett till förutsättningarna, framför allt BP. Även Halmstad har överraskat på mig, även Elfsborg lite grann. Mer väntat är ju Malmö och Häcken. 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-26 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans