Uppstart av samarbete på ungdomssidan med Eskilstuna City

Uppstart av samarbete på ungdomssidan med Eskilstuna City

Inför samarbetet mellan AFC United och Eskilstuna City så tog AFC United initiativet att bjuda in samtliga ungdomstränare i båda klubbarna för en heldags utbildning i Eskilstuna den 26:e augusti.

Syftet med utbildningen var att utveckla och lära ut den spel-idén klubbarnas ungdomar skall följa och utöva.
~
Självaste spel-idén som båda klubbarna besitter idag är väldigt lik. Redan från ung ålder så sätts barnens spelförståelse och tekniska förmågor i fokus, detta med målet att skapa intelligenta fotbollsspelare. Under utbildningen så fick alla tränarna chansen att studera ett träningsupplägg vid namnet “FUNino”. Jim Forsberg är personen bakom initiativet att implementera träningsmetodiken i våra verksamheter.

’’FUNino’’ utgår ifrån precis den spel-iden som båda klubbarna besitter och tillsammans skall samarbeta för att utveckla. Samtliga tränare som deltog under utbildningen är väldigt glada med upplägget och ser fram emot att föra teorin vidare till praktiken. Robert som till vardags är tränare för AFC P05/06 hade goda synpunkter gällande utbildningen.
Det var speciellt. Man fick en större inblick i hur de tränar ungdomar i exempelvis Spanien och jag förstår nu hur de kan vara så spelskickliga och bekväma med bollen. Ska bli kul att jobba med denna metod!
~
AFC United och Eskilstuna City är nöjda med utbildningen och har stora förväntningar för dess effekt och ser fram emot att tillsammans utveckla den svenska ungdomsfotbollen.

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-08-27 19:40:47
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna