Vångavallen, Trelleborg A-plan, 2020-07-25 17:30

Trelleborg - Dalkurd FF
4 - 1

Urladdning gav tre poäng

Fyra gjorda mål på en halvlek, varav tre från Fatawu Safiu, la grunden för en stabil seger hemma mot Dalkurd.

Efter förlusten borta mot Degerfors konstaterade undertecknad att TFF hade gjort färst antal mål framåt i Superettan efter 7 omgångar. Dessutom hade totalt noll av de dittills 6 gjorda målen gjorts av vår anfallstrio (Salif, Måns och Fatawu). Och med Salif och Måns skadade luktade det anfallskris lång väg.

Ha! Snacka om att få svar på tal.

Hemma mot Dalkurd visade Fatawu Safiu vad han kan åstadkomma med lite självförtroende i benen. Ghananen gjorde tre kyliga mål, varav ett på straff. Att han sen orsakade en av de märkligaste straffarna till motståndarna genom att få bollen i ryggen(?) låter vi passera förbi relativt obemärkt.

För övrigt var det Erik Andersson som gjorde 1-0 efter ett fint anfall som stöttes i mål efter en klassisk snett-inåt-bakåt-passning från Oscar Johansson. Därefter hade Fatawu Safiu stor show mot ett virrigt Dalkurd-försvar.

Det bör nämnas att Dalkurds försvar inte hade några av sina bättre dagar och därför kändes det extra bra att TFF faktiskt kunde nyttja detta och förvalta sina chanser för en gångs skull.

Rött kort direkt till en av backarna i Dalkurd i samband med en omställning i slutet av första halvlek vittnade också om att TFF var steget före i denna match.

Så, totalt sett 4-1 till TFF efter första halvlek och en man mer på plan. Andra halvan av matchen skulle bara spelas av och blev bara en lång transportsträcka till full tid. Lite tråkigt faktiskt, men vad spelar det för roll när ens lag som haft det knackigt offensivt gör fyra mål på halvlek!?

Imorgon väntar Umeå hemma på Vångavallen och vi hoppas givetvis att TFF kan surfa vidare på segervågen. Enligt inför-rapporten blir det dock utan Fredrik Liverstam i backlinjen, samtidigt ska Salif vara tillbaka från sin skada. Pusslandet med startelvan lär således fortsätta liksom det täta matchandet.