Utlånade Gideon Granström efter tävlingsdebuten med FC Stockholm: “Det kändes bra att komma in och göra mål direkt”
Gideon Granström är nöjd med debuten, även om det ännu finns mer att önska.

Utlånade Gideon Granström efter tävlingsdebuten med FC Stockholm: “Det kändes bra att komma in och göra mål direkt”

På ett soligt Mellringe IP i Örebro tävlingsdebuterade Gideon Granström för FC Stockholm. I en exklusiv intervju med Forum 1891 berättar 18-åringen om sina tankar kring debuten, om utlåningen och om framtiden.

Under påskhelgen var det inte bara Allsvenskan som sparkade igång, utan även serierna som klassificeras som tredje bäst i Sverige - Ettan Norra och Ettan Södra. I FC Stockholm, en av förhandsfavoriterna i Ettan Norra-serien, spelar sedan i vintras DIF-trion Philip Rolke, Gideon Granström och Kalipha Jawla. De tre ungtupparna är under året på lån i lokalklubben med dubbla speltillhörigheter. Det vill säga att de kan representera bägge klubbarna vid behov. 

Under påskaftonen var det säsongspremiär då huvudstadsklubben åkte till Närke för match mot Örebro Syrianska. En match som slutade 1-1 efter mål av DIF-mittfältaren Gideon Granström. En ovan målskytt som målet till trots inte är helt nöjd med matchen i stort. 

— Det kändes bra att komma in och göra mål direkt. Men samtidigt är det irriterande att inte åka iväg härifrån med tre poäng. Vi hade det som mål när vi åkte hit. 

Han berättar vidare om sina tankar kring lagets prestation. 

— När vi kommer hit vill vi dominera matchen och spela ut dem, vilket jag tycker att vi gjorde första 70-80 minuter av matchen. Men vi tappar lite skärpa i slutet. Dessutom tycker jag vi måste ha mer tempo i våra kontringar. De (Örebro Syrianska) kom väldigt långt ner i banan och då är det svårt att bryta sig igenom. 

— Men som helhet är det en bra start, något att bygga på. Jag tycker Rikard (Norling, huvudtränare FC Stockholm) har fått ihop det väldigt bra. Vi har en väldigt fin gemenskap i gruppen och är ett bra lag, jag tror vi kan göra det väldigt bra under säsongen. 

Första tiden i nya klubben
Det var den 28:e februari som det offentliggjordes att ”Gidde” tillsammans med lagkamraterna Philip Rolke och Kalipha Jawla lånades ut till FC Stockholm. Det har därmed gått en dryg månad sedan ankomsten till den nya miljön. 18-åringen är nöjd med inledningen i rödsvart. 

— Jag tycker det har varit roligt! Jag får ut mycket av mina kvaliteter och det är kul att få göra det på seniornivå. 

För ett par veckor sedan var laget på träningsläger i Spanien. Ett läger som gav mycket för de nya grabbarna. 

— Det var ett givande träningsläger. Vi fick jobba mycket med Rikard och lära oss hans spelidé. Den skiljer sig en del från Djurgårdens, men den passar mig bra. 

FC Stockholm satsar tungt i år. Med flera etablerade namn kvar i truppen från fjolåret, spetsat med spelare som David Fällman och Anders Hellblom är ambitionen från klubben solklar - FC Stockholm ska slåss i den absoluta toppen 2024. Konkurrenssituationen är därmed knivskarp, något “Gidde” utvecklar till Forum 1891. 

– Det är tuff konkurrens här också, precis som det är i Djurgården. Men det är inga konstigheter, det är så det ska vara på seniornivå. Jag tar inget för givet utan jag jobbar hårt varje dag för att visa att jag ska starta. 

Därför valde han att stanna i Djurgården
Trots rykten om intresse från annat håll valde DIF:s unge mittfältare att skriva på ett nytt kontrakt med Blåränderna under vintern. I slutet av dagen beskriver han det som ett självklart beslut. 

– Det var rätt så enkelt. Jag och Bosse har haft en bra kontakt sedan jag kom till föreningen. Målet har alltid varit att skriva på ett A-lagskontrakt så det föll sig ganska naturligt. Sedan hade jag intresse från utlandet och andra klubbar i Sverige, men det blev ändå givet med Djurgården. 

Han utvecklar resonemanget. 

– Jag gillar föreningen som fan! Det är ett spännande projekt som jag tror kommer komma långt i framtiden. Djurgården kommer att vara en ännu större förening i Sverige och Skandinavien inom några år. 

Unga fotbollsspelare har ofta liknande ambitioner och drömmar med sina föreningar och karriärer. De vill vinna titlar och spela de stora matcherna. Gideon Granström är inget undantag när det kommer till den frågan. 

– Jag vill vinna SM-guld såklart, säger han och brer på ett stort leende. 

– Det ska bli riktigt kul att följa laget nu i Allsvenskan och Svenska Cupen. Jag kollar väldigt många matcher och jag hoppas vi kan få en bra start på säsongen. Sedan är ju lånet med FC Stockholm med dubbla speltillhörigheter. Så om jag gör det extra bra här så kanske jag får chansen med Djurgården. Det är en motivationsfaktor som får mig att vilja prestera varje dag i träning och på match. 

* * *

Vad tyckte du om intervjun och vad tror du om Gideon Granströms säsong? Kommentera gärna nedan, men tänk på att hålla en god ton.

Elias Mörkeliasmork8@gmail.comTwitter: @eliasmork12024-03-30 19:16:00
Author

Fler artiklar om Djurgården