Väck minnen om ditt lag

Väck minnen om ditt lag

Det här är en unik möjlighet att sprida kunskap om ditt lag, att sätta ett leende på läpparna hos äldre fans och på samma gång göra en samhällsnyttig insats. SvenskaFans.com lanserar tillsammans med Svenskt Demenscentrum ”Fotbollsminnen”.

En fotbollsberättelse kan betyda mycket. Det har ett skotskt projekt visat. Idéen attt ta projektet till Sverige, men i supportertappning, dök upp för något år sedan. Men först nu finns en plattform genom ett färskt samarbete.
 
På SvenskaFans.com hoppas vi kunna presentera artikelserier om klassiska ögonblick med olika svenska lag. Dessa berättelser kommer sedan i anpassade versioner att tillsammans med fotografier och souvenirer att användas av Svenskt Demenscentrum i vården av demenssjuka.
  
Äldre supportrar får på så sätt, tack vare fans här hos oss, glädjen att återknyta till speciella minnen. Lyssna på en berättelse, se på ett foto, hålla i en halsduk, höra en hejaramsa. Kanske tar även yngre fans möjligheten att följa med på en resa tillbaka i tiden och stärka banden till klubbens historia. Något som ofta försvinner i dagens uppskruvade nyhetstempo.
 
Malmö FF-redaktionen Himmelriket blir först ut i ett samarbete med äldrevård i Malmö som inleds under hösten. Artikelserien är signerad Magnus Johansson.
 
Både jag och Svenskt Demenscentrum hoppas att fler redaktioner till svenska lag här på SvenskaFans.com vill anmäla sitt intresse att bidra med historier. För att sprida glädje till sin klubbs äldre fans, för att sprida kunskap om sin klubbs historia.
 
Anmäl gärna intresse och få mer information av mig om hur det fungerar på:
frederic.pavlidis@svenskafans.com

Fotbollsminnen med Svenskt Demenscentrum är det första i en rad projekt som SvenskaFans.com planerar kring supporterkultur och socialt engagemang under hösten. Mer kommer inom kort.
 
-Tack till Bildbyrån som vill bistå med bilder till pilotprojektet och Malmö FF som vill bistå med souvenirer.
-Vill du veta mer om Svenskt Demenscentrum, läs här.
-Mer information om pilotprojektets verksamhet kommer i slutet av sommaren.


Kontakt:
Frederic Pavlidis, chefredaktör SvenskaFans.com
0706 50 53 04
frederic.pavlidis@svenskafans.com
Wilhelmina Hoffman, föreståndare Svenskt Demenscentrum
08 690 58 40
wilhelmina.hoffman@demenscentrum.se

Frederic Pavlidis2013-07-12 13:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans