Välkommen till AFC Eskilstuna - Andriy Chekotun

Välkommen till AFC Eskilstuna - Andriy Chekotun

Efter förlusten mot Vasalund i helgen väljer AFC att förstärka truppen ytterligare. 18-åriga målvakten Andriy Chekotun ansluter från Ukraina.

AFC Eskilstuna har gjort klart med den Ukrainska målvakten Andriy Chekotun som blir klubbens andra nyförvärv i sommarfönstret efter Nils Thelander. Målvakten har skrivit på ett kontrakt med klubben till 2024. 

Den unga keepern kommer ifrån spel i Ukrainska-högsta divisionen med Olimpik Donetsk. Trots sin unga ålder har han redan hunnit gjort 3 A-lagsmatcher för klubben som värvade honom 2018. På AFC's hemsida beskrevs han av målvaktstränare Johan Wiland så här: "Det är en spelande målvakt som är bra med fötterna och har bra speluppfattning. Han är ung och har såklart mycket kvar att lära men redan nu ser man hans stora potential. Det är också därför vi har knutit upp honom på ett långt kontrakt så vi får vara med och forma och utveckla honom de närmaste åren". 

När jag sökte AFC's Jawad Al-Jebouri för en kommentar svarade han: 

"Vi har ända sedan förra året scoutat hela Sverige på målvakter och inte hittat något intressant för oss, vi tog Josh Wicks och Noel Törnqvist som kortsiktiga lösningar för året, men målet har alltid varit att att leta efter långsiktiga lösningar. Tillslut fick vi börja leta utomlands och hittade Andriy som har bra meriter för sin ålder. Johan Wiland har varit väldigt delaktig i denna processen och när vi kände att vi hittade rätt så gjorde vi klart med Andriy. Han kommer att få tid på sig att acklimatisera sig och vara spelklar inför nästa säsong, även ifall han är med och konkurrerar även nu. Vi kände att vi behövde en egen målvakt att bygga på, och vi är glada att vi har hittat rätt". 

Målvakten kommer att bära nummer 35 under sin tid i klubben.

Välkommen till AFC-familjen och stort lycka till Andriy! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-08-02 14:17:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna