Välkommen till AFC Eskilstuna - Lamin Sarr

Välkommen till AFC Eskilstuna - Lamin Sarr

AFC tuggar på i transferfönstret. Spelare nummer 2 genom dörren är 20-åriga Lamin Sarr från Torns IF.

Efter presentationen av Anton Ekeroth under gårdagen står det nu klart att Lamin Sarr är nästa spelare att ansluta till AFC Eskilstuna. Den reslige målvakten reste in till Eskilstuna under fredagen och övergången blev klar fram emot 14.00. Malmö-fostrade Sarr lämnade sin moderklubb inför förra säsongen i jakt på speltid, något som han hittade i Torns IF. 22 matcher blev det för Sarr innan flytten till AFC. Kontraktet är skrivet på 3 år, med en option för 1 år till.

Samma kväll som Lamins övergång blev officiell ringde jag upp honom för att höra hans första tankar efter flytten. Samtalet lät som följer: 

Lamin Sarr, välkommen till AFC Eskilstuna, hur går tankarna efter övergången? 

- Tusen tack. Det verkar vara en fin klubb, med bra människor runt omkring. Det ska bli väldigt härligt att flytta upp och träffa lagkamraterna i Januari. Det är bara bra saker att se fram emot. 

Varför kändes AFC som ett bra steg för dig att ta? 

- Jag har gjort det bra i Division 1. Som målvakt brukar det också ta lite längre tid i karriären att ta steg. Mitt mål efter den gångna säsongen var Superettan, det kändes som rätt steg. AFC kändes som en klubb där man satsar på unga. Jag hade även bra samtal med Jawad om hur AFC's historik har sett ut tidigare med unga spelare. Han berättade tydligt hur man vill jobba med unga spelare och hur han ser på mig. En atletisk målvakt som tar för sig på plan trots min unga ålder. Även att jag passar in i spelsystemet eftersom jag också är bra med fötterna. Jag hoppas kunna komma till AFC och få speltid i Superettan. 

Har du pratat med någon från Malmö som spelat i AFC tidigare, Adi Nalic eller Pavle Vagic?

- Jag har pratat med Adi som sa att det var en lugn och fin stad, mindre än Malmö, men att man ändå trivs, och att det är en väldigt fin klubb. Jag har bara fått höra bra om AFC. 

Varför lämnade du Malmö FF, och hur kände du att flytten till Torn gynnade dig?

- Den sisten jag satt i hos Malmö FF var inte ideal. Jag var uppe och tränade med A-laget ibland och satt på bänken i några Europa-matcher, men annars var det bara U-19 fotboll för mig. Jag kände att jag inte kunde komma längre i min utveckling om jag stannade i MFF, så jag ville spela seniorfotboll, vara ute på planen och utveckla mig själv. Torn välkomnade mig på ett väldigt bra sätt. Jag fick komma in och spela från start direkt, de gav mig stort förtroende. Jag kände hur jag blev bättre match för match, och i slutet av säsongen sa dem till mig att jag verkligen var en seniorspelare. På det sättet var det ett bra steg i karriären för mig. 

Hur har dina upplevelser med Gambias landslag varit?

- De har varit väldigt unika, det är inte som det funkar i Sverige. Vanligtvis i Sverige så har du landslagsläger i Europa eller i Sverige, tränar på Friends. I Gambias landslag åker du mer till Marocko, Dubai, Turkiet, annars är det i Afrika man är. På det sättet är det speciellt, man åker alltid till tropiska länder där folk brukar semestra. Det är väldigt unikt och roligt att vara där. 

Tack så mycket för att du ställde upp Lamin och stort lycka till i AFC! 

Hur AFC's trupp ser ut inför Superettan 2022: Nick Wolters*, Andri Chekotun, Lamin Sarr, Karim Mammar, Pontus Rödin, Victor Fors, York Rafael, Jesper Manns*, André Alsanati, Marwan Bazi, Albin Linnér, Kazuki Takahashi*, Lawson Sabah, Anton Ekeroth, Adam Larsson, Ashley Coffey, Aliyu Yakubu, Alexander Ahl-Holmström, Viktor Götesson och Omar Jemal.
*Utgående kontrakt

Forza AFC! 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-12-10 22:39:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna