Välkommen tillbaka Andreas Georgson!
Andreas Georgsson tackas av innan Englandsflytten.

Välkommen tillbaka Andreas Georgson!

MFF utökar och spetsar sin sportsliga organisation genom att ta hem Andreas Georgson som ny sportchef för herrtruppen.

Efter ett år som assisterande tränare i Brentford och sedan ett år i Arsenals ledarstab återvänder MFF:s förre assisterande tränare Andreas Georgson till Malmö FF i en ny roll som sportchef för föreningens herrverksamhet.

Malmö FF gör en organisationsförändring och utökar den sportsliga ledningen genom att bereda plats för Georgson och ge Daniel Andersson titeln sportdirektör där han har det övergripande sportsliga ansvaret för alla sportsliga delar inom föreningen, såväl herr som dam och ungdom.

Malmö FF förstärker och utökar den sportsliga ledningen för att långsiktigt ha resurser för analys, strategi, ledar- och spelarrekrytering och VD Niclas Carlnén säger till MFF:s hemsida att "Den sportsliga verksamheten växer på alla plan och med det finns ett behov av att förstärka ledningen. Andreas Georgson är en person med hög kompetens inom flera områden, inte minst analys och innovation. Han har fått nya värdefulla influenser under sin tid i England. Tillsammans kommer Daniel och Andreas att utgöra en mycket bra ledning för herrelitverksamheten.".

Andreas tillträder formellt sin tjänst den första januari 2022, men han kommer successivt att gå vid sidan om Daniel Andersson under hösten för att skolas in. Han säger själv till mff.se "Det känns fantastiskt att få komma hem till Malmö FF som sportchef för herrsidan och jag ser fram emot att tillsammans med Daniel, Jon och övriga kollegor arbeta hårt för att utveckla föreningen varje dag. Jag har trivts och lärt mig mycket under mina säsonger i Brentford och Arsenal men när den här möjligheten dök upp tvekade jag inte en sekund på att det är rätt plats för mig att vara på."

Himmelriket hälsar Andreas varmt välkommen hem och det känns väldigt positivt att Malmö FF tar tillvara på hans kompetens och utvecklar organisationen inför framtiden.

Pontus Kroon2021-07-05 11:30:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?