Välkommen tillbaka till AFC Eskilstuna - Felix Michel

Välkommen tillbaka till AFC Eskilstuna - Felix Michel

AFC har gjort klart med en riktig profilvärvning för resten av säsongen. Gamla publikfavoriten Felix Michel ansluter på lån ifrån AIK säsongen ut.

Felix Michel spenderade 1,5 år i AFC från 2019 till sommaren 2020 innan mittfältaren lämnade för storklubben AIK. Innan värvningen blev officiell ringde jag upp Felix för att få hans första tankar och känslor, det lät så här: 

Hur det att vara tillbaka? 

- Det är riktigt skönt att det blev klart, det har varit pågång ett tag, mycket fram och tillbaka, men det var alltid AFC som gällde för mig, de var alltid mitt första val, så det är bara skönt att det blev klart. 

Hur skulle du säga att du upplevde din första tid i AFC? 

- Min första tid i AFC var bara bra, positiva saker med tränare, ledning, spelarna, fansen, jag blev bra bemött och hela den biten, så det var positivt. Jag kom ju till AFC inför säsongen 2018 efter en tid i Turkiet och hade fantastiska år här innan jag lämnade för AIK, så jag är jätteglad över att vara här igen. 

Hur har din tid varit sen du senast satte ut skorna på Tunavallen? 

- Jag kom till en av Sveriges största klubbar och jag visste inför att det skulle bli en tuff utmaning, sen har det blivit lite som det har blivit, inte riktigt som man hade önskat inför kanske, men jag är ju här på lån så min tid i AIK är ju inte slut än. Jag kom till AIK och fick komma in och starta kanske lite för snabbt, sen blev det mycket bänk. Året efter tänkte jag skulle bli mitt år, det gick väldigt bra på försäsongen, men sen gick det ju inte bra för laget, vi bytte spelsystem osv, ny tränare, lite skador, jag fick Covid-19. Jag fick sedan inte så mycket speltid, sen dök möjligheten upp i Norge vilket kändes bra, jag fick hoppa in direkt i matcherna. Det var ju Micke Stahre som var tränare då, det var han som tog mig dit. 2 veckor efter jag kom skrev han på för IFK Göteborg vilket var lite komiskt, men det är ju fotboll så. Sen var jag med landslaget och spelade, åkte på en hjärnskakning, så jag blev borta, efter det hade jag bara några veckor kvar på lånekontraktet, och tränaren som jag hade då bestämde sig för att inte spela med mig, så jag fick aldrig riktigt någon kontinuitet. Men nu är jag här, och jag är riktigt hungrig på att få börja spela igen! 

Hur har snacket varit med AFC nu? 

- Det har bara varit bra samtal, det har varit ganska klart egentligen att jag skulle komma hit. Sen måste ju kontraktsbitarna också lösas, men nu när allt har lösts sig är det skönt. Jag känner ju många sedan tidigare och vet vad dem och den här klubben går för. 

Tack för samtalet Felix och lycka till i din återkomst till AFC! 

Under kvällen har klubben också bekräftat att Lawson Sabah lånas ut till Västerås under resten av säsongen, lycka till i VSK Sabah! 

Forza AFC! 

 

Isac Vestholmisac.w@live.seTwitter: Isacvestholm2021-08-11 22:04:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna