Varberg Energi Arena, 2022-08-28 15:00

Varbergs BoIS - IFK Norrköping
1 - 1

Voffor gör di på detta viset? eller blir det överraskningens söndag?
En Persson som kan ställa till förtret för IFK!

Voffor gör di på detta viset? eller blir det överraskningens söndag?

Voffor gör di på detta viset? Känner mig som en riktig rumpnisse när IFK gång efter annan gör saker som jag inte riktigt förstår! Ännu mer förvånad blir jag när detta gör att jag själv gör saker som jag inte förstår! Som att lämna AIK-matchen i halvlek för jag inte orkar med fler motgångar. Ja, jag vet sedan länge att jag är en medgångssupporter, efter 58 år som IFK-are så har det blivit så. Till mitt försvar kan jag säga att jag ändå försöker att se positivt på framtiden. Framåt våren kanske?

Voffor gör di på detta viset?
Ja, varför ligger IFK på en 11:e plats och riskerar att åka ner till 12:e imorgon! Om både Helsingborg och Degerfors samtidigt vinner, vilket inte är helt omöjligt, börjar blåslampan kännas ordentligt! Med Bajen och Malmö väntandes i kulisserna, ja Voffor gör di på detta viset?

Jag kan konstatera att under de nästan sju årtionden som jag följt IFK så har medelplaceringarna i Allsvenskan sett ut som nedan: (när IFK inte legat i Allsvenskan, har jag lagt på placeringen i andradivisionen till antalet lag i Allsvenskan)
60-talet:  3,4  med 1 SM
70-talet:   7,0 
80-talet:   5.7 med 1 SM
90-talet:   5,6
00-talet: 17,1
10-talet:   7,4 med 1 SM
20-talet    8,0
eller rankade:
1 60-talet:  3,4  med 1 SM
2 90- talet  5,6
3 80-talet   6,9 med 1 SM
4 70-talet   7,0
5 10-talet   7,4
6 20-talet   8,0 
7 00-talet 17,1
Under 00-talet så var jag främst pappa och verksam själv som tränare, vilket betydde att IFK, inte va lika viktigt som tidigare.
Så nu ser jag att nuets medelplacering är riktigt dåligt med IFK-mått mätt. Jag förstår då också att min medgångssupporter bakom ena öret har tagit över igen!

Nästa konstaterande blir att IFK har inte överraskat positivt på rätt länge! Största skrällen var väl att IFK lyckades vinna med 5-1 mot ett bottenlag, vilket vanligtvis brukar vara omöjligt.Frågan är då om en ny positiv överraskning kan komma framöver?

Givetvis är den kortsiktiga planen för IFK att hålla sig kvar i Allsvenskan i år och om detta klaras av att bli bättre under nästa år. Men det är långt kvar till Djurgårdens och Malmös kvalificeringar till det Europeiska gruppspelet. 

Varberg står näst på tur!
För att föregå IFK med en överraskning, så kommer jag här föreslå en ny startelva. Jag tror ju att Jocke Persson väl känner till IFKs svagheter och mycket väl kan sätta en käpp i IFKs hjul. Det här har han nog inte väntat sig! Arnor Sigurdsen är ju avstängd.

Lindell
Wahlqvist Lignell Lund Eriksson Ekpolo
Ortmark Skúlason Gudjohnsen 
Levi  Sema Traustason 

Jag förstår att detta är som att svära i kyrkan, men jag vill inte sitta och deppa en minut längre i år. Ge Sema en ordentlig chans, vila Totte och släng in honom vid behov! Alla de senaste nyförvärven finns med, det vore ju konstigt annars. 

Traustason borde få en ny chans, utan att just ha blivit pappa, lämnat hustru och barn, jetlaggad och knappt kommit till Norrköping innan träning och match. Men han är ju proffs,säger ni,  ja men dessa känslor sitter nog djupare än vad den bäste proffsspelaren kan påverka. Vi fick ju lite bevis för detta under AIK-matchen också.

Ortmark och Skúlason verkar ha varit i luven på varandra på en träning, så de kan säkert jaga på varandra till stordåd under match! Som gammal målvakt skulle det vara intressant att få se Lindell i en skarp match för att kunna jämföra de olika målvakterna.

Det här vore i alla fall en överraskning, och om vi vinner, en dubbel sådan! Va' kul det vore!
Vi får veta svaret imorgon!

När, var hur?
Söndag 28 augusti 15.00 på Varberg Energi Arena med en positiv överraskning som resultat!

Framåt Kamrater!

Tack till alla supportrar som tar sig till Varberg!

Själv beger jag mig, tillsammans med Exilsnokarna i Stockholmsområdet, till Pitchers på Regeringsgatan för att övervara överraskningen!

Anders Petterssonj.anders.pettersson@telia.com2022-08-27 14:12:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås