Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Anfallare
Benie Traore i BK Häcken och Pashang Abdulla i Jönköping Södra.

Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Anfallare

Våren är ett minne blott och andra halvlek av Allsvenskan och Superettan knackar på dörren. I toppen ser vi Malmö FF och Göteborgslaget Utsiktens BK. I botten hittar vi bjässar som AIK, IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Däremellan finns lag som överraskat i både negativ och positiv bemärkelse. I en omröstning på SvenskaFans.com har ni supportrar fått ta ut vårens bästa spelare, lag och ledare – men även vårens besvikelse. Vi har nu kommit till vårens bästa anfallare i Allsvenskan och Superettan.

Allsvenskan – Anfallare
Det är inte sällan målgörarna får de stora rubrikerna. De bidrar i stor utsträckning med mål och mål avgör matcher. Därför är det inte så konstigt att denna lista toppas av den spelare som gjort flest under våren. Benie Traore i BK Häcken har sprutat in mål och står efter 13 spelade matcher på 12 gjorda mål. Lägg därtill även 3 målgivande passningar och det är inte svårt att se varför han fick en tredjedel av alla röster. Tre poäng från serieledande Malmö FF kan Ivioriansens mål vara betydelsefulla när vi ska summera i höst. 

  1. Benie Traore, BKH (33,33%)
  2. Jacob Ondrejka, IFE (14,10%)
  3. Isaac Kiese Thelin, MFF (12,82)

Superettan – Anfallare
Vårens grandslam fortsätter för Jönköping Södra även i denna kategori. Förvisso fanns det många heta kandidater till förstaplatsen med namn som Celik, Bergmark Wiberg och Lindberg. Men det är J-Södras skyttekung Pashang Abdulla som kniper platsen som vårens bästa anfallare i Superettan 2023. Efter 8 mål på 11 starter är han den garanti som laget behöver om man ska utmana topp 3 även under hösten. 
  1. Pashang Abdulla, JSF (35,71%)
  2. Julius Lindberg, GAIS (19,05%)
  3. Mervan Celik, GAIS (9,52%)

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-29 18:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans