Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Målvakt
Johan Dahlin i Malmö FF och Alexander Nilsson i Jönköping Södra.

Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Målvakt

Våren är ett minne blott och andra halvlek av Allsvenskan och Superettan knackar på dörren. I toppen ser vi Malmö FF och Göteborgslaget Utsiktens BK. I botten hittar vi bjässar som AIK, IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Däremellan finns lag som överraskat i både negativ och positiv bemärkelse. I en omröstning på SvenskaFans.com har ni supportrar fått ta ut vårens bästa spelare, lag och ledare – men även vårens besvikelse. Vi börjar bakifrån med vårens bästa målvakt i Allsvenskan och Superettan.

Allsvenskan – Målvakter
När det skulle röstas vilken målvakt som varit bäst under våren var det en jämn kamp. Det kanske inte har varit ett kollektivt jubel för årets målvaktsinsatser i år, men dom som varit bra har hållit en hög nivå. Längst strå drar i slutändan Malmö FFs veteran Johan Dahlin med 21,78% av de totala rösterna. Han vinner utmärkelsen som vårens bästa målvakt med minsta möjliga marginal mot Kalmar FF's Brasse Friedrich som får 20,51% av rösterna.

  1. Johan Dahlin, MFF (21,78%)
  2. Ricardo Friedrich, KFF (20,51%)
  3. Hákon Rafn Valdimarsson, IFE (12,82%)

Superettan – Målvakter
Även här var det minsta möjliga marginal som skilde ettan från tvåan. Flest röster fick till sist J-Södras målvakt, Alexander Nilsson. Efter en stark start på säsongen ligger laget på en fjärdeplats med känning på topp 3. En av de bidragande orsakerna till detta stavas Nilsson. Trots ett darrigt försvarsspel har 25-åringen varit tungan på vågen många gånger. 
  1. Alexander Nilsson, JSF (23,81%)
  2. Mergim Krasniqi, GAIS (21,43%)
  3. Kalle Joelsson, HIF (9,52 %)

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-29 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans