Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Mittfältare
Samuel Adrian i Jönköping Södra och Hugo Larsson i Malmö FF.

Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Mittfältare

Våren är ett minne blott och andra halvlek av Allsvenskan och Superettan knackar på dörren. I toppen ser vi Malmö FF och Göteborgslaget Utsiktens BK. I botten hittar vi bjässar som AIK, IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Däremellan finns lag som överraskat i både negativ och positiv bemärkelse. I en omröstning på SvenskaFans.com har ni supportrar fått ta ut vårens bästa spelare, lag och ledare – men även vårens besvikelse. Vi fortsätter med vårens bästa mittfältare i Allsvenskan och Superettan.

Allsvenskan – Mittfältare
Våren har bjudit på fin offensiv fotboll där mittfältarna har styrt spelet. Fantasy-favoriter som Mange Eriksson och Nahir Besara har lyst med sin poängfrånvaro. Istället har det handlat om spelare från Sveriges andra och tredje största städer. Att Mikkel Rygaard i Häcken höll otroligt hög klass är känt sedan 2022. Även i år har han visat en höjd och jämnhet som är högsta klass. På denna lista får han dock se sig slagen av Malmö FFs succeman Hugo Larsson. Född 2004 har han trots sin ringa ålder hunnit med 1,5 säsonger som näst intill ordinarie i Allsvenskan, debutera i A-landslaget för Sverige och slå transferrekord när han nyligen blev klar för tyska Eintracht Frankfurt (132 miljoner kronor). 

  1. Hugo Larsson, MFF (19,23%)
  2. Mikkel Rygaard, BKH (16,67%)
  3. André Rømer, IFE (7,69)

Superettan – Mittfältare
Jönköping Södra fortsätter knipa förstaplatser och denna gång är det lagets mittfältare Samuel Adrian som toppar listan. Efter många år i MFFs organisation valde Samuel att flytta till superettanklubben i vintras efter att ha varit utlånad till samma klubb 2022. Ett beslut han inte lär ångra idag. Samuel har varit bäst på plan i många av matcherna. En väldigt viktig kugge i J-Södra som överraskat många under våren. 
  1. Samuel Adrian, JSF (11,90%)
  2. Marko Nikolic, JSF (7,14%)
  3. Joackim Åberg, GAIS (7,14%)

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-29 16:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans