Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Tränare
Henrik Rydström i Malmö FF och Andres Garcia i Jönköping Södra.

Vårens bästa i Allsvenskan och Superettan: Tränare

Våren är ett minne blott och andra halvlek av Allsvenskan och Superettan knackar på dörren. I toppen ser vi Malmö FF och Göteborgslaget Utsiktens BK. I botten hittar vi bjässar som AIK, IFK Göteborg och Helsingborgs IF. Däremellan finns lag som överraskat i både negativ och positiv bemärkelse. I en omröstning på SvenskaFans.com har ni läsare fått välja vårens bästa spelare, lag och ledare – men även vårens besvikelse. Vi har kommit till vårens bästa tränare i Allsvenskan och Superettan.

Allsvenskan – Tränare
Inför säsongen fanns det en del frågetecken bland tränarna i serien. Var Högmo på riktigt eller var förra säsongen en lyckoträff? Skulle Martí Cifuentes ta nästa steg med Hammarby? Var Brännan en ”match made in heaven” för AIK? Men Henrik Rydström då – han som lett Kalmar till en ärofylld fjärdeplats och gjort underverk med små medel i både Kalmar och Sirius. I Malmö FF är kraven något annat. Största kassan med marginal och en supporterskara som kräver resultat i form av titlar. Skulle han lösa det? Under våren har frågetecknet Henrik Rydström rätats ut till ett enda stort utropstecken. Åtta raka segrar inledde han med och när serien snart ska vända står hans Malmö som serieledare. Det är inte för inte som det spekuleras i tränarens framtid i klubben redan nu – vad händer om landslaget knackar på dörren?

Rydström tar hem priset som vårens tränare med nästan 40 procent av alla röster. Imponerande vår som lovar för mer under hösten. 

  1. Henrik Rydström, MFF (39,74%)
  2. Jimmy Thelin, IFE (16,67%)
  3. Per Mathias Högmo, BKH (8,97%)


Superettan – Tränare
I Superettan fanns det en del tränare som skulle ta nästa steg. Tobias Linderoth i Skövde, firma Santos/Lindström i Helsingborg eller Kalle Karlsson i Västerås. På listan som ni supportrar tagit fram står dock klart att ingen av dessa herrar toppar efter vårsäsongen. Istället är det en spanjor som står som segrare. Efter en snurrig vända med anmälningar av SvFFs licensnämnd på grund av tränare utan rätt tränarlicens gjorde Jönköping Södra draget att ta in Andres Garcia i vintras. Som tidigare assisterande till demontränaren Rafael Benitez tog Garcia över bottenlaget J-Södra. Där har det blivit succe. Fjärdeplatsen är deras med häng på mer och som så många gånger tidigare på denna lista är det J-Södra som tar förstaplatsen – denna gång för vårens tränare i Superettan
  1. Andres Garcia, JSF (23,81%)
  2. Fredrik Holmberg, GAIS (19,05%)
  3. Bosko Orovic, BKU (11,90%)

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-06-30 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans