“Varit en helt annan optimism kring GAIS den här säsongen“

“Varit en helt annan optimism kring GAIS den här säsongen“

GAIS-supportern Victor Westlund efter att makrillarna tagit klivet upp till allsvenskan igen.

En febersjuk Victor Westlund delar med sig kring lagets återtåg via telefon några timmar efter att GAIS besegrat Jönköping och säkrat spel i allsvenskan nästa säsong.

Hur går dina tankar kring det allsvenska avancemanget?
Att vi är så värda det. Vi har haft tio år av motgångar i superettan och klarat kontraktet på håret fler gånger. Tyvärr höll det inte säsongen 2021 då vi degraderades till division 1, men att som nykomling gå direkt upp till allsvenskan, ja det är svårt att sätta ord på det. 

Vad var dina förväntningar på laget inför säsongen?
Trodde att man skulle hamna på övre halvan. Det har varit en helt annan optimism kring GAIS den här säsongen. Jag minns tillbaka till hemmapremiären då fansen sjöng: “GAIS is going up” redan då. Nu tror man på det igen, det är lite av ett nytt GAIS vi ser. Ett GAIS med en helt annan mentalitet än tidigare.

Vad ligger främst bakom GAIS återtåg till allsvenskan?
Att alla från styrelse till lagledning har förstått vad som behövs för att bygga ett framgångsrikt lag. Man har haft en tydlig plan med hur man vill spela och har värvat spelare utifrån det. Spelare som ska passa lagets profil och spelsätt fullt ut. 

Vilka spelare har varit viktigast under säsongen?
Centrallinjen har varit riktigt bra och viktig rakt igenom. Vi har haft fyra jämnbra mittbackar som roterat runt. Spindeln i nätet på mitten, Joakim Åberg har gjort det fantastiskt och så klart Julius Lindberg där framme som producerat poäng och gjort det bra vart han än har spelat på plan. Trotjänare som Mervan Celik, August Wängberg och Niclas Andersen måste också nämnas.  

Hur kommer du fira detta?
Hade jag varit frisk hade jag varit på stan och firat med andra supportrar. Nästa helg spelas sista matchen hemma mot Utsikten och efter den matchen blir det ett riktigt stort firande med likasinnade. 

SvenskaFans.com2023-11-05 18:10:00

Fler artiklar om GAIS