Värnamo - Malmö FF 1-3 - Lätt bäst i serien

Malmö avslutade vårsäsongen med en klar seger borta mot Värnamo.

Det var dags för sista matchen innan uppehållet och med tanke på att sjukstugan återigen ökat i storlek känns det som ett lägligt uppehåll. Till dagens match fick Rydström klara sig utan spelare som Kiese Thelin, Tinnerholm, Cornelius och som bekant Anders Christiansen, vilket gjorde att han återigen valde att spela utan "klassisk" nia samt med en trebackslinje.

Dahlin
Lasse, Moisander, Olsson
Ali, Pena, Hugo, Busanello
Bolin, Vecchia, Nanasi

Det tog ungefär tio sekunder. Sen var man övertygad om att hela Malmös lag hängt på Hugo Larssons studentskiva. Det var nämligen en inledande kvart som var klart i klass med det sämsta vi visade upp förra året. Malmö hade en passiv press, ett passningsspel som helt saknade fokus och rörelse samt ett duellspel som kunde få en P8-tränare att gråta. Det var därför inte orättvist att Värnamo tog ledningen under den här perioden. Gustav Engvall bröt in och genom MFF:s försvar (nåja) och satte ett otroligt skott vid den bortre stolpen. Ett kvalitetsmål.

Malmö började vakna till efter sisådär 20-25 minuter och när Taha Ali satte fart på vänsterkanten efter 35 minuter kändes det inte speciellt orättvist när han dribblade in och bort halva Värnamos lag innan han satte kvitteringen från nära håll. Även detta ett rent kvalitetsmål.

Därefter avslutade Malmö halvleken på ett bättre sätt och när spelarna gick till pausvila fanns det ett ganska gott hopp om att kunna resa hem med samtliga tre poäng från Småland.

Den andra halvleken skulle emellertid inleda snarlikt den första även om det inte riktigt var samma otroligt låga kvalitet från Malmö. Det var emellertid Värnamo som dominerade spelet och skapade också en del chanser. Det radades väl visserligen inte upp chanser men man hade inte satt kaffet i halsen om hemmalaget hade återtagit ledningen under de första 20 minuterna. Bästa chansen fick ovan nämnde Engvall när han friställdes efter ett misslyckat skott men denna gång satt Engvalls skott på rätt sida stolpen och 1-1 stod sig.

Några minuter senare agerade Rydström och ändrade om till fyrbackslinje när Ceesay och Rieks byttes in. Det gav en annan kontroll från Malmös sida och något senare kom ledningsmålet när Johan Dahlin la iväg en lång boll mot MFF:s praktiskt taget enda hot i matchen - Taha Ali.
Denna långboll nådde Ali men först efter att Värnamos målvakt totalt missbedömt bollen från Dahlin vilket gjorde att Ali kom förbi målvakten utan att göra någonting egentligen och han kunde således promenera in med bollen med kvarten kvar. 2-1. Kanske inte helt rättvist, men det skulle visa sig vara helt avgörande då luften gick ur Värnamo som fram till det gjort en mycket bra match.

Malmö kunde efter 2-1 spela av matchen och i slutminuterna kunde Sebastian Nanasi trycka in 3-1 med ett hårt skott som gick i mål via målvaktens vantar. 3-1 och så var saken biff. Laget går på sommarledighet med serieledning i ryggen. Gott så.

10 segrar på 12 matcher. En mycket fin start på säsongen och i sämsta fall leder vi serien med två poäng när omgången är färdigspelad.

----------------
Ingen stor matchen men ändå en klar seger och ser man till statistiken var seger till sist ganska rättvis.

Nanasi gjorde sitt sjunde mål. Därmed bara ett färre än IKT.
Noterbart också är att ingen, bortsett IKT, gjorde så många mål ifjol i MFF.

Stefano Vecchia hade sannolikt sin sämsta match sen premiären. Inget konstigt i sig. Ibland har man sämre matcher.

Man såg idag problemet med ett mittfält som detta när vi inte sätter passningsspelet. Det finns ingen defensiv backup.