Vårsäsongens bästa spelare är: # 8 Ishaq Abdelrazak

Vårsäsongens bästa spelare är: # 8 Ishaq Abdelrazak

Som våra läsare vet sätter vi på redaktionen betyg på spelarna i alla tävlingsmatcher. Slår man samman alla matcher får man ett betygsnitt. Då får man veta vem som är bäst enligt vårt sätt att se.

Även matcherna i cupen ingår i vår sammanställning. Räknar man in enbart cupen så var Godswill Ekpolo bäst i de matcherna. Men som sagt var vår unge nigerian bäst sett till alla matcherna. Frågan är om han stannar säsongen ut, det lär vi få veta under sommarfönstret. Vi kan ta hela prispallen i vår betygsättning. Guldet till Ishaq, silverplatsen till Godswill och brons till Jonatan Levi. Precis utanför pallen kommer Totte på fjärde plats.

Apropå listor vilka spelare ska in i sommarfönstret? Det spekuleras hej vilt i tre spelare. Alexander Fransson är missnöjd i Grekland för att han inte får någon speltid. Han väntade och väntade och skrev kort kontrakt för att kunna gå billigt utomlands. Han ligger sist på min lista av de tre som det snackas om. Men på andra plats har vi en skönsjungande islänning som numer är kontraktslös, blev faktiskt amerikansk cupmästare för sitt New York City. Jag pratar förstår om Gudi Torarinssson, som spelade 84 matcher för IFK Norrköping 2017-2019. Men högst upp på min lista som jag vill ha på planen i sommar är en tvåfotad anfallare, som redan setts av många vittnen i Promenadernas Stad. Jag pratar givetvis om Pontus Almqvist! Tänk er Pontus och Totte högst upp i banan. Jag kan nästan garantera att IFK kommer klättra i tabellen med den förstärkningen om alla i truppen är friska och hela större delen av säsongen. Om Ishaq försvinner i sommar räknar jag med att man får rejält betalt och ersätter honom på ett bra sätt. Att man inte gör om misstaget som man gjorde med Adegbenro som man lät gå utan att ersätta med en någorlunda likvärdig spelare. Det är enligt mig en viktig förklaring till tabelläget nu. Ibland kan snålheten bedra visheten!

Vi på redaktionen gratulerar Ishaq till vår utnämning och önskar honom en skön ledighet och en bra fortsättning 2022!   
 
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-06-04 08:55:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås