Väsby är fortfarande obesegrade i serien.
Mikael Hjelmberg

Väsbys tränare Mikael Hjelmberg om matchen mot Umeå FC

Vi är fortfarande obesegrade och nu är vi även serieledare, men besvikelsen i omklädningsrummet efteråt var påtaglig.

- Vi är inte nöjda med en poäng hemma på Vilunda mot ett tippat topplag. Vi borde avgjort matchen i första halvlek, -  säger Väsbys tränare Micke Hjelmberg.

Efter en avvaktande inledning på matchen, tar Väsby kommandot över spelet. Efter ett mycket bra anfall på högerkanten kommer Daniel Sundgren in i straffområdet, men får tyvärr inte till avslutet.
Väsby ledningen kommer några minuter senare. I 21:a minuten Jacob Eriksson spelar fram Osman Sow som sina vana trogen placerar bollen i nät. Väsby fortsätter att spela bra och skapa
klara målchanser. Bland annat ett skott i stolpens insida.

Positiv känsla i paus. Vi ville se ännu mera spelvändningar i andra halvlek. Umeå fick jaga oss utan framgång när vi flyttade bollen snabbt. Vi skulle gå för att göra 2-0, inte gå ut och försöka
spela av andra halvlek, fortsätter Hjelmberg

Väsby inleder andra halvlek mycket bra. Bollen flyttas snabbt och gästerna har svårt att hinna med. Jacob Eriksson kommer fri från vänsterkanten efter ett strålande anfall.
Tyvärr var kvaliteten i avslutsmomenten inte den bästa idag. Efter den fina inledningen på andra halvlek börjar Väsby slarva. Bollen flyttas långsammare, den fina rörelsen som präglat första halvlek avtar.

Umeå arbetar sig in i matchen och efter en inläggssituation kommer också kvitteringen i den 68:e minuten.  Umeå drabbas av en utvisning några minuter senare men Väsby får inte till anfallsspelet
trots det numerära övertalet. Robin Palacios får ett utmärkt läge att ordna 3 poäng till hemmalaget efter att Emil Skogh slagit ett perfekt inlägg i slutminuten.
Tyvärr går skottet utanför. Lagen delar på poängen och de båda lagen uppvisar olika kroppsspråk. Umeå är självklart väldigt nöjda med poängen, medan Väsbyspelarna är besvikna.

Vi ska avgöra den här matchen tidigare. Vi skapar så pass mycket mer än Umeå att känslan efter matchen var besvikelse. Men vi har oss själva att skylla.
Tycker vi inleder andra halvlek bra, men sen brister vi i ödmjukhet och är inte riktigt närvarande i för många situationer.
Vi blir slarviga och passiva, vilket inte är någon bra kombination.
Tyvärr får vi inte till något riktigt tryck på slutet. Umeå är ett bra fotbollslag och gör det bra trots en man mindre, men vi är inte riktigt nöjda med vår egen prestation andra delen av andra halvlek,