Väsby kvar i fortsatt serieledning
Bryan Massa och målskyttarna Osman Sow och Daniel Ålund jublar ikapp Foto: Bror Rosenback

Söndagen den 25 oktober stod det bortamatch på menyn för Väsby United, flyg och bussresa till Boden och match i Norrettan mot hemmalaget Boden Bandyklubb på Boden Arena.

Resultat: Boden BK - Väsby United 0 - 3 (0-1)

Hemmalaget var i stort behov av poäng då laget låg på nedflyttningsplats med 5 poäng upp till närmaste räddningsplanka, Akropolis IF, ingen angenäm situation precis, knapp förlust senast
mot topplaget Dalkurd med 1-0 är en bra prestation, så krigarhumör finns det gott om i laget.

Väsbys tränare Mikael Hjelmberg tyckte inte att Väsby kom upp i normal nivå i derbyt mot Vasalund (2-2) hemma på vallen, uppryckning var beordrad inför dagens match.
Nå, hur gick matchen då? Ja, nog var det uppryckning allt, precis som Hjelmberg förutspådde. Väsby startade friskt och på en hörna i 15:e minuten tvingades en Boden försvarare att
nicka in bollen i eget mål. Resten av halvleken var det Väsby som skapade de farligaste målchanserna, dock hade hemmalagets Anton Andersson ett avslut i överliggaren, så helt ofarligt var det inte.

I andra halvleks början gjorde Daniel Ålund ett mycket snyggt genombrott och ökade på till 0-2 i 49:e minuten.
Hemmalaget insåg det hopplösa och föll ihop mer och mer och i 74:e minuten kunde Osman Sow öka på till ointagbara 0-3. Ett gott dagsverke av killarna och ett svårt Norrlandslag besegrat.

Nu är serieledningen 2 poäng före Dalkurd som fick nöja sig med 3-3 mot Akropolis IFefter att ha haft ledningen med 0-3.
Nästa match för Väsby är också lite av derby då Uppsala laget IK Sirius kommer på besök till Vilundavallen måndagen den 3:e oktober.Domaren Andreas Swahn blåser igång matchen 19.00.