Väsby tog farväl av Superettan!

3600 fantaster såg Syrianska FC gå upp till Allsvenskan

Superettan 2010Skapad av Roy Rosenback lör, oktober 23, 2010 20:40:25

Ett stort Grattis till SFC som redan andra året i SE går upp!

Inramningen i Väsbys tack och farväl föreställning till Superettan kunde inte ha blivit bättre.

Syrianskas fantastiska supportrar mullrade på med sina trummor och olika ramsor ekade på Vilundavallen i stort sett hela matchen.

Inte en tillstymmelse till gruff, utan fantastiskt glada supportrar som verkligen stöttar sitt lag.

Nu skötte sej laget på plan också alldeles förträffligt och Väsby var i stort sett chanslösa under hela matchen.

 En lugn och avvaktande inledning var det, förutom Väsbys mittback Sotirios Papagiannopoulus kapning av storstjärnan Peter Ijeh, gult kort förstås på Sotte

En av de få gånger vi såg till Elvis da Silva Santana var i 12 min med ett skott utanför bortre stolpen, osynlig i övrigt, rykten säger ju att han är överens med Syrianska inför nästa säsong.

 En alldeles för sen tackling nästan på kortlinjen av Jonatan Lundevall renderade i en straffspark i 23 min. Väsbys målvakt Peter Rosendal i vänsterhörnet och bollen i höger hörnet och ställningen 0-1.

 Trots ganska jämt spel så ökar SFC på till 0-2 i 37 min. Sotte hinner inte med och vänds bort av en skottfint av Peter Ijeh som utan krusiduller sätter den i Rosendals långa hörn och 0-2 betydde att SFC var närmare Allsvenskan än någonsin.

I andra halvlek spelade SFC på säkerhet och trots detta lyckades AIK-lånet Yussef Sale öka på SFC:s ledning i 56 min.Från vänsterinner position drog han på ordentligt och bollen gick mellan bena på Rosendal.

Väsby kunde skapa lite i alla fall. Alagie Sosseh var framme med ett skott som inte beredde Jamaicas landslagsmålvakt Dwayne Miller några problem.
Magnus Eriksson hade också ett riktigt bra skott, men tyvärr inga mål.

 Närmast målkänning kom Väsby i 88 min då gästerna gjorde en dålig bakåtpassning som Miller han upp på mållinjen. Sista kvarten var en ända lång hyllning av supportrarna till spelarna och när slutsignalen gick bröt stora jubel orkanen igång.
Ett jubel som varade minst en halvtimme, tyvärr kom man in på plan, något som vi med alla medel försökte förhindra men övermakten var för stor, nu väntar en rejäl böteslapp från StFF kan man tänka sej.

Dock en kväll man sent skall glömma, nytt publikrekord med 1000 åskådare.

Kunde ha blivit mer, tvingades ju lägga -lapp på luckan- när 3600 var inne, det Väsby hade tillstånd för.

Väsbys spelare försvann fort från dimman på plan, frågan är bara om hur tjock en annan dimma kommer att bli, och hur länge? Måste ändå tacka spelarna och ledarna som verkligen försökt och gjort sitt bästa under säsongen.

Naturligtvis väntar nu en spelarflykt, ingen går ju ner en serie frivilligt, utan man söker sej till någon klubb där man får likartade förhållanden som man haft i Väsby.
Matchvärd – Blomsterpinglan

Bollpojkar – P-97:2 Bollstanäs SK

Domare – Johan Hamlin

Publik - 3600

Roy RosenbackRoy Rosenback2010-10-23 20:58:18
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna