Jakob Ericsson blev matchvinnare med sitt 3-2 mål --- Fotograf - Bror Rosenback

Resultat: 2 - 3 (1-1)

Regntunga skyar var det när Väsby hade bortamatch söndagen den 19 juni mot Hammarby TFF

på Söderstadion.

Precis innan matchstart upphörde regnandet för att återkomma med jämna mellanrum.

Väsby inledde med att skapa 3 hörnor under matchens första 10 min, något avslut på mål blev det inte.

Avslut på mål blev det med besked när hemmalaget fick sin första hörna, ett bra skott av Elliot Käck i Thomas Thudins långa hörn betydde hemmaledning med 1-0 efter 15 min spel.

Väsby samlade ihop sig och bara 3 min efter hemmalagets mål kom kvitteringen, Robin Palacios fick bollen en bra bit från målet, avancerade och tog avslutet några meter utanför
straffområdet, 1-1 och Robin hade sällat sig till skaran av Väsbys målskyttar i serien.

I 25:e min hade Väsby ett bra läge för ledningsmål men nicken räddades till hörna av HTFF målvakten Jesper Kvarnfält.

Väsby skapade ytterligare ett par hörnor under halvleken utan att få till några avslut på mål. Med lite mera flyt i avsluten hade Väsby haft ledningen i halvlek.

Andra halvlek var bara 2 min gammal när HTFF ånyo kunde ta ledningen, Mattias Olsson var det som överlistade Thudde i Väsbymålet och ny uppförsbacke tog vid.

Exakt 10 min tog det så var Väsby åter ikapp målmässigt, Bryan Massa var den som ordnade 2-2.

65 min var spelade när Väsbys vänsterbreddare Jakob Ericsson satte 2-3 och också han sällade sig till Väsbys målskyttar som nu är uppe i 9 st i Norrettan.

Riktigt roligt är det med flera målskyttar i truppen, både Jakob och Robin har ju slitit ett tag nu för att hitta målet.

Väsby höll dock på att ställa till det i 80:e min på en HTFF frispark precis utanför straffområdet, efter en viss kalabalik kunde dock Väsby rensa bort bollen från straffområdet
med en befriande långspark.

Väsby skapade hörnor in i det sista, (93 min) totalt 8 st mot hemmalagets 3 något som kanske visar vilket lag som skapade flest chanser under matchen.

I nästa omgång måndagen den 27:e juni kl. 19.00 väntar en resa till Dalarna och Domnarvsvallen där hemmalaget Dalkurd FF väntar, en nog så svår motståndare.

Startelvan - Thomas Thudin - Christoffer Eriksson - David Fällman - Carl Nyström (K) - Daniel Sundgren - Jakob Ericsson - Sal Jobarteh (74) - Jonatan Lundevall - Robin Palacios -