Vi är bästa rödsvarta laget

Vi är bästa rödsvarta laget

BP är vidare i Svenska Cupen efter 2-1 hemma mot Östersunds FK. Samuel Leach Holm bjöd på ett drömmål och Robin Frej nickade in segermålet när makten över det rödsvarta stället skiftade.

Det var inget snack. BP gick ut hemma på Grimsta och visade vilket som är det bästa rödsvarta laget. Trygghet, stolthet och äkta fotbollsglädje som gav 2-1 och plats i gruppspelet av Svenska Cupen till vintern. 

Trots att gästerna satte hög fart i början, tog ledningen och hittade någon lucka så var det inget snack till slut. Samuel Leach Holm väckte övriga rödsvarta med ett av årets vackraste mål. En yttersida i bortre krysset. 

Själv stod jag i motsatt hörn på Grimsta med ett öga på matchen och ett öga på tvååringen. När Holm smekte in bollen vrålade jag ut ett otroligt pappigt ”åh håhåhå” och sonen ropade ”MÅÅÅL”. Sen gick vi och tittade på spelarnas bilar, någon juniors moped och klättrade i trappor. 

Samtidigt pågick ett maktskifte. Länge länge var BP landets enda rödsvarta lag (sorry Robertsfors, no hard feelings). Så kom en ex-militär in med lite småsmutsiga pengar, styrde upp fotbollen i Jämtland och plötsligt var det ett annat rödsvart lag som gällde. ÖFK dansade i några år, genom serierna till ett cup-guld och slutspel i Europa League. Sen sprängdes luftslottet, nu har klubben värvningsförbud och ligger sist i Allsvenskan. 

Under samma period som ÖFK dansade har BP varit landets tivoli med både uppskjut och fritt fall. Under resan har vi mötts några gånger, aldrig har BP lyckats vinna. Förrän denna kväll. 

Ikväll var vi det bästa rödsvarta laget. Låt det förbli så. 

Peter Liljegren Appelquist peterappelquist90@gmail.com@peterappelquist2021-08-18 23:45:26
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna