Vi får inte bli som Elfsborg

Vi får inte bli som Elfsborg

Spelet är närmast oklanderligt men Hammarby vinner inte jämna toppmatcher. Det saknas en “touch of madness”. Kan inte någon skrämma skiten ur motståndaren?


Detta skrivs mindre ett dygn efter matchen mot Djurgården. Ännu en hedersam förlust. Många skulle nog säga att Bajen var bättre, att spelet fortfarande är under uppbyggnad och att Bajen i längden kommer att vinna såna här matcher. Men trenden är oroande. Bra matcher, mycket boll, farliga målchanser men inga eller få poäng mot topplagen på hemmaplan, där vi brukade vara starka. 

Det skriks efter en målskytt. Någon som kan förvalta Bojanic, Besaras och Jeahzes passningar in i straffområdet. Men mer än en målskytt saknar jag något annat i dagens Hammarby. En slugger, en ledare, någon som inte tar skit och ställer höga krav. En som tjafsar med domaren och ser till att laget gör jobbet i 90 minuter. Någon som går med bröstet utåt och inte accepterar poängförluster på hemmaplan. Någon som gör att jämna matcher tippar över till Hammarby fördel. Laget är fullt med duktiga bolltrollare och potentiella skyttekungar finns också i truppen. Däremot saknas någon som ställer kraven. För annars är vi Elfsborg. Ett fint vattenkammat lag med höga toppar men som inte vågar göra en fluga förnär. Duktiga killar med bäst betyg i klassen men som inte får några brudar. Det går att tycka mycket om Nikola Djurdjic (jag gör det också) men visst gjorde han något med Hammarby när han kom och visst saknas något sedan han försvann. 

Efter säsongen 2018 slutade Kennedy spela fotboll. Bajen var ett lag på väg uppåt och bra spelare kunde ersätta Kennedy på planen. Däremot har ännu ingen ersatt Kennedy som den givna ledaren och kravställaren på planen. 2019, säsongen efter Kennedy slutat började vansinnet med lagkaptensbindeln. Andersen och Fällman skulle dela på bindeln. Fällman såldes för att han inte höll måttet och för ett år sedan blev Jeppe av med bindeln. Många ville i efterhand kritisera Milojevic för beslutet men faktum kvarstod, Jeppe hade underpresterat länge. Ludwigsson fick frågan men sa nej. Bojanic fick bindeln. I vintras tog Magyar över som kapten. Idag vet ingen riktigt varför han inte spelar. Petad? Utan kontrakt? Skadad? Eller har han redan öppnat psykologmottagning?

Alla vet det. Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra flickor. Tio snälla pojkar behöver en som bjuder dem på deras första folköl. Hammarby behöver någon som får de andra att våga. Annars får vi noga alla boka in oss hos Magyars mottagning. 

Jack Holm2022-07-07 12:27:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!