Borås Arena, 2023-02-25 13:00

Norrby IF - Hammarby

”Vi kan tävla mot de större lagen” - Inför Norrby IF

”Vi kan tävla mot de större lagen” - Inför Norrby IF

Säsongens andra tävlingsmatch drar igång om mindre än 24 timmar och motståndet står Norrby Idrottsförening för. Bajen kommer från en seger senast och för att ha möjlighet att vinna gruppen och få hemmaplan i kvartsfinalen är det nog bara seger som gäller imorgon. Här hittar ni förutsättningarna för matchen.

Norrby IF

Året är 1927 när denna förening bildas i Borås där de idag spelar sina hemmamatcher på Borås arena. För närvarande skall klubben under säsongen 2023 spela i Division ett södra då man efter sex säsonger i Superettan hamnade på sista plats förra året och blev nedflyttade. Laget har allt som oftast huserat i de lägre divisionerna och den enda allsvenska säsongen spelades 1956.

Laget har tappat en del av truppen inför året och den mest namnkunnige spelaren som även kan antas vara tänkt att leda laget är Anton Wede på mittfältet. I övrigt är det ett mycket ungt lag där samtliga spelare i truppen utom 2 är mellan 18-23 år unga. Namnkunnig är dessutom sportchefen Lasse Nilsson som sedan 2019 haft ansvar för rekryteringar efter att 2018 spelat sin sista säsong i just Norrby.

Resultatmässigt är laget svårutvärderat och förra säsongen med direkt nedflyttning ger väl en fingervisning om vart laget står rent sportsligt. I år har lagets träningsmatcher haft blandade resultat med förlust med 1-2 mot Falkenberg men vinst mot Astrio med 4-2. Klubbens första tävlingsmatch spelades mot Sundsvall i Svenska cupen förra helgen och där klarade man 1-1 på bortaplan efter mål av Henry Meja som är på lån från solnalaget AIK.

Inför matchen mot Bajen så gjorde Norrby en intervju med Semir Bosnic som spelade fram till nämnde Mejas mål. Han beskriver hur laget var väldigt nöjda med matchen i sig och Tankarna inför morgondagens match är att det är ett storlag de möter. Bosnic säger att de vill pressa oss högt för att kunna göra omställningar och tror på en bra match. Han själv säger i intervjun att ”vi kan tävla mot de större lagen och ge dem en match.”

Bajen

Laget kommer som ni vet från en hemmaseger mot Brage senast med 4-1 även om resultatet kanske var i överkant jämfört med hur matchen som helhet såg ut. Ni och vi har utvärderat matchen och det fanns mycket positiva saker men naturligtvis även områden där det svajade lite mer. För vår del så gäller ju många av frågetecknen vem som skall spela i det centrala anfallet, vilka som skall få starta och om Borås arena skall ställa till det för oss som den har tradition av att göra.

I en intervju med Cifuentes så poängterar Martí att säsongen innebär flera utmaningar. Det är en ny säsong, nytt gräs och många nya spelare. Insatsen mot Brage var han väldigt nöjd med och då framför allt mängden mål vi kunde producera. Det han vill se oss förbättra är antalet skapade chanser och farliga lägen vilket skall ske genom att äga bollen och vara mer kreativa. Samtidigt betonar han att defensiven kan utvecklas och då också i fråga om återerövring av bollen för att kunna dominera spelet som han själv säger. Det är främst här som Cifuentes lägger fokus inför matchen imorgon och att han hoppas se en seger och kliv framåt kring ovanstående delar och våra unga spelare.

Vilken elva vi får se vet vi inte och mest spännande blir antagligen att se hur anfallet formeras. Det finns fortsatt intet tydligt besked kring hur allvarlig Mikkelsens skada är men han inte stå på plan imorgon. Hammarby själva skriver kring truppen att skadelistan innehåller en hel del namn: "Shaquille Pinas står över med en lättare känning. August Mikkelsen, Adi Nalic, Bubacarr Trawally, Dennis Collander och Jon Gudni Fjóluson kör fortsatt rehab." 

Matchen hoppas vi givetvis blir ytterligare en seger och att Norrby faktiskt inte klarade av att ge oss en match.
 

Theodor Bittner2023-02-24 17:00:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!