"Vi MÅSTE vinna mot Djurgården!" - Veckans Bajenpanel

"Vi MÅSTE vinna mot Djurgården!" - Veckans Bajenpanel

Obotlig optimism och obotlig pessimism möts i veckans bajenpanel.

Här! Skrik ut din frustration om norrköpingsmatchen, vad fan hände i andra?

Hampus

Bristande koncentration samt underskattning. Det kändes som att Bajen inte var redo för Pekings anstormning. Det mest alarmerade var att vi inte lyckades få stopp på blödningen utan lät det rinna på till 4-1.

Theo
Det är väldigt svårt att förstå och var ett tydligt undantag jämfört med stabiliteten i spelet som det vanligtvis sett ut över säsongen. Vi känner alla till det faktum att vi har svårt för bortamatcherna men det har synts tendenser till att detta börjat förändras och första halvlek lovade gott. Jag har valt att förklara det med det oroväckande slarvet och lite loja inställningen som synts defensivt då och då men allt mer ofta på slutet. Det är såväl individuella som kollektiva missar och det är inte första gången vi står för det. I denna match kändes det som vi blev maximalt straffade för dom vilket vi kan tycka är bra, det kanske blir en väckarklocka. Men fan vad frustrerande det var att behöva se andra halvlek och ett lag som klappade ihop totalt.

Göran
Känns som att Norrköping fick den katalysator som de behövde iom den onödiga straffen som vi drar på oss. Energin hamnar då hos dem och de tar också ledningen. Vi har vår chanser att göra 2-2 och kanske också hade gjort det också om inte någon mindre intelligent människa valt att kasta in en fyrverkeripjäs när vi hade som störst tryck. Istället gör ”Peking” 3-1 och matchen är över. Lite omvänt som det såg ut hemma mot Degerfors.

Det som var allsvenskans tightaste försvar har plötsligt släppt in 6 mål på två matcher. Förklara vad som händer!

Hampus

Jag tror att mycket handlar om bristande koncentration och att det känns som att försvaret tänker för mycket på hur de ska spela upp bollen istället för hur vi ska försvara.

Theo
Som jag skrev tidigare, slarv och inställning. Visserligen har vi haft lite rotation som kan förklara en del ovana och osäkerhet: ett försvar som är samspelt ger naturligtvis enorma fördelar. Men enkla passningsmissar, dåliga markeringar, en linje som inte står jämnt och så vidare är inte tecken på bara det. Själv har jag undrat över formen på vissa spelare och förstår faktiskt inte varför vi inte gett Pinas chansen då han sannerligen visat prov på rätt inställning.

Göran
Mot Norrköping kändes det som att raset kom när vi bytte ut Fenger, som ju är chefen i backlinjen. Pinsamt att släppa in fyra mål i någon match om man aspirerar på toppen. Två mål mot Gnaget är inte mycket att säga om tycker jag.

Om du någonsin gjort det, tror du fortfarande på guld eller är det kört nu? Ska vi till och med börja se oss bakåt för att inte tappa europaplatsen?

Hampus

Guldet är kört såvida att vi inte går rent mot Dif,Häcken och Malmö. 9 poäng där så tror jag på det igen!

Theo
Jag har aldrig trott på guldet och givetvis så är det främst bakåt vi behöver titta. Vi är 1 poäng före AIK och 4 framför IFK och MFF. Vi har haft rejält med chanser att hänga på i toppen men det kändes som att efter Norrköping har det tåget passerat.

Göran
De tre närmaste matcherna kommer att visa om vi har någon chans på guldet. Vi MÅSTE vinna mot Djurgården och någon av matcherna mot Häcken och Malmö. Gör vi inte det får vi satsa på topp tre.

Hur slutar derbyt?

Hampus

2-1

Theo
Hammarbys form är inte bra, vi kommer från en riktigt svag insats och möter en otroligt formstark motståndare. Torsk.

Göran
Det blir en riktigt utladdning från vårt håll och vi vinner med 4-1.

Jack Holm2022-09-09 12:55:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!