Vi möter Djurgården i kvarten - NY MATCHTID
Förra året gick det bra i cupen mot Djurgården borta i mars.

Vi möter Djurgården i kvarten - NY MATCHTID

När kvartsfinalerna i Svenska cupen lottades på måndagskvällen var det till slut bara två bollar kvar. Vilket betydde att MFF får åka upp till Stockholm nästa helg för match mot Djurgården - söndag kl 16.

Till kvartsfinalerna var Djurgården, Hammarby, Häcken och Kalmar seedade till hemmaplansfördel, som de fyra bästa gruppvinnarna. De övriga fyra gruppvinnarna var AIK, Norrköping, Malmö och Mjällby.

Bara svåra lag kvar och vi fick det som vi möjligen har svårast att möta borta; Djurgården. 

Matchen spelas på söndag 12 mars kl 16.00 på Tele2. Här köper du biljetter. 

Flera så kallade experter håller Djurgården som favorit i den matchen. De har hemmaplan och de slutade klart bättre än oss i tabellen förra året. Fast de möter Lech Poznan i ECL-slutspelet borta nu på torsdag, med retur nästa torsdag, så den här matchen ligger mittemellan. Är Djurgården redo för tufft matchande så tidigt på säsongen? Vi får se...

Till Sydsvenskan säger Henrik Rydström:

– Det gick ju bra på Tele2 arena i cupen för Malmö förra året, så vi fortsätter på den inslagna vägen. 

Med tanke på att årsmötet i fredags belsutade att MFF ska verka för supportervänliga avsparkstider, kan man snabbt och enkelt konstatera att det beslutets första stresstest inte föll väl ut. Så här skriver MFF på sin hemsida:

"Inför lottningen i måndags kväll lämnades tydliga besked att kvartsfinalerna skulle komma att spelas lördag och söndag. Ändringen till måndag har skett utan förhandsinformation och utan att Malmö FF fått framföra vår ståndpunkt om speldag."

Uppdatering tisdag kl 23.22

Efter mycket kritik från flera klubbar på de initialt bestämda matchdagarna och -tiderna, ändrades dessa under tisdagen. Den korrekta tiden för vår match syns ovan.

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2023-03-07 23:23:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?