"Vi supportrar har en tendens att vara lättstötta emellanåt"  - Bajenpanelen omgång 16

"Vi supportrar har en tendens att vara lättstötta emellanåt" - Bajenpanelen omgång 16

Jaehze-gate fortsätter och Bajen torskade mot Värnamo. Här är veckans bajenpanel.

Det här var ju en kalldusch. Var Bajen usla eller var det en "spelar vi om den 100 gånger vinner Bajen 99"-match?(börjar bli ett par sådana matcher i år)

Theo

Indivduellt var det ingen som gjorde bort sig direkt men som kollektiv var det en bedrövlig insats. Det var mycket gå-fotboll och även om det fanns tendenser till att bli bättre lyckas vi falla i exakt den fälla som Värnamo gillrat. Jag hoppades att oförmågan att utnyttja ett massivt spelövertag kanske inte skulle försvunnit men blivit bättre. Taktiskt förstod jag inte heller vissa av bytena och att vi väntade så länge med att försöka förändra något. Att vi dessutom var så förbannat långsamma i spelet var obegripligt och provocerande, det fanns en känsla att spelarna förväntade sig att någon annan än dem själva skulle göra jobbet.

Göran
Första halvleken var usel. Ett stort sömnpiller. Andra halvlek riktigt bra och vi borde ha gjort 2-3 mål på de chanser vi skapade innan Antonsson kontrade in 0-1. Att vi sedan går på en kontring till efter att ha FÅTT kvitteringen på straff är förstås uselt.

Mattias
Som frågan lyder så börjar det bli lite väl många OM i Hammarbys resultatrad. Bajen har varit för svaga i för många matcher för att de ska bli guld. Vi kan bara tacka övriga lags prestationer för att vi fortfarande är med i racet

 Shaq Pinas verkar ha gjort vänsterbacken till sin de senaste matcherna, hur har han skött sig? Och behövs det en förstärkningar på vänsterbacken inför hösten?

Theo

Han har enligt mig skött det bra och kanske över förväntan med tanke på vilka förutsättningar han getts, dessutom är han väl inte tänkt som vänsterback på lång sikt heller? Förstärkning vore givetvis bra men jag undrar hur vi kommer agera i relation till Jeahze och utifrån hur mycket pengar vi hittills lagt på värvningar.

Göran
Gillar ”Shaq” skarpt och tycker att det är tydligt att det är en klasspelare. Han går dessutom mer i djupled än Jeahze, vilket skapar oreda i motståndarförsvaret. Bra passningsspelare som bedömer situationerna bra. Backup krävs dock då jag utgår att Jeahze försvinner innan fönstret stängts.

Mattias
Tycker Pinas har gjort det bra men han känns ännu som en sämre version av Jeahze. Som nu ryktas vara benådad av JJ och laget...

Hammarby har gått ut med att Jeahze går tillbaka i träning. Kvarstår förra veckans dom? Räcker avstäningen som markering? Kommer han bli förlåten eller var ursäkten på hemsidan för lam? Om inte, vad ska han göra för att kunna spela match för Bajen igen?

Theo
Personligen vill jag inte se honom mer som representant för Hammarby. Agerandet var otroligt omdömeslöst och skulle på vilken annan typ av arbetsplats som helst leda till starka repressalier. Ja, Jeahze är såklart en suverän spelare och ypperlig vänsterback. Men någonstans måste klubben kunna markera att laget är större än jaget och det här känns väl som exakt det läge där det är aktuellt? Jag tycker inte att vi kan acceptera det beteende han uppvisat bara för att vi vill få in en bra spelare på planen, vi behöver sätta ner foten.

Göran
Jag tycker att det är alldeles för lamt och då framförallt från Jeahzes sida som säger att han tog några felbeslut. Jag kan leva med att han vägrade starta mot Varberg men när han rensade sitt Instagram på Hammarbybilder så tog han ett steg som gör att han blir omöjlig att ha kvar i klubben, speciellt som han mycket väl visste det när han raderade dem. Personligen tycker jag inte att han skall spela för Bajen igen och jag räknar med att han försvinner senast vid denna säsongs slut eller ännu hellre under detta fönster.

Mattias
Jag lutar nog ändå åt hållet att OM vi sitter på Allsvenskans bästa vänsterback och hans vara eller icke vara är skillnaden på ett SM guld. Då kan jag se honom spela igen, förutsatt att truppen och ledarna förlåtit honom. Vi supportrar har en tendens att vara lättstötta emellanåt men i detta fall gäller det att inse. Jeahze är en klassisk legosoldat som kan förbättra våra chanser.

Efter gårdagen vågar man väl knappt säga det men augusti ska ju vara en lätt månad. Hur många poäng tar Bajen och vad är godkänt?

Theo

I Augusti har vi Sundsvall, Göteborg, Degerfors och AIK. Eftersom årets Hammarby känns omöjligt att tippa på förhand så har jag ingen aning och skulle inte bli förvånad ens om vi förlorar mot Sundsvall eller skulle lyckas spela ut AIK. På pappret ska det vara 9-10 poäng i alla fall.

Göran
Jag tror vi tar 10 poäng med tre segrar mot Sundsvall, Göteborg och Degerfors. Sedan avslutar vi månaden med att kryssa mot Gnaget. Minst 8 poäng är ett MÅSTE nu med tanke på fadäsen mot Värnamo.

Mattias
6 av 12 är absoluta smärtgränsen. Helst ska vi ha minst 9.

Gif Sundsvall nästa, vad kan vi vänta oss?

Theo

Att det blir en jävla uppryckning vad gäller inställning. Laget må ursäktas för att glida in på planen med gott självförtroende efter 3x3-0 men skall ändå för fan kunna visa arbetsmoral. I bästa fall blir Sundsvall den match där vi revanscherar oss men samtidigt börjar jag bli lite trött att se bottennapp och tänka på detta sätt. Vinst är ett krav på alla sätt iaf.

Göran
Vi borde kunna vänta oss ett hemmalag som startar första halvlek som den andra mot Värnamo med ständigt tryck mot Sundsvallsmålet. Denna gång borde också proppen gå ut på så sätt att vi tar en seger med större marginal. Startar vi som mot Värnamo kan allt hända.

Mattias
Vi borde förvänta oss en reaktion på senaste matchens resultat. Sundsvall är riktigt svagt och de måste vi kunna utnyttja.
 

Jack Holm2022-08-05 21:04:00
Author

Fler artiklar om Hammarby

Projektet Hammarby Fotboll - Nya tider, del 8
Inför Halmstad BK, första måstematchen av fem
Spelaromdömen för bortamötet med AIK
Spelar- och tränarbetyg efter BK Häcken på Nya Söderstadion
Jag tänker på två matcher, getingar, vårgröna blad och på ödet.
Bajenpanel inför returmötet med Benfica!