Vi värvar en mittback - Samuel Kotto
18-årige Samuel Kotto ansluter från Kamerun.

Vi värvar en mittback - Samuel Kotto

Det blev en mittback till slut, men inte en erfaren sådan med CL-erfarenhet och många matcher i europeiska ligor. Istället blev det 18-årige Samuel Kotto, som närmast kommer från den kamerunska klubben Apejes de Mfou.

Samuel Kotto har meriter från de äldre U-landslagen i Kamerun. Han var i Malmö på ett lyckat provspel i höstas, vilket nu har mynnat ut i ett A-kontrakt som sträcker sig till och med 2025.

Så här beskrev Fotboll Skåne honom i höstas, när han provspelade för MFF: 

"Trots sin låga ålder har Kotto blivit uttagen i två trupper med Kameruns A-landslag, även det har varit stora bruttotrupper på 27-29 spelare. I samband med den första uttagningen skrevs det att han scoutades av franska Strasbourg och Saint-Étienne, samt spanska Cádiz. Kotto är vänsterfotad, har gjort flera mål i den inhemska ligan den här säsongen (bland annat minst ett straffmål), och ska ha en fin uppspelsfot."

Samuel Kotto har redan anslutit till MFF och tränar idag onsdag för första gången med laget. 

– Samuel är en fysisk och spelskicklig mittback med stor potential. Vi är glada att vi kunnat knyta honom till oss och ser fram emot en lång framtid ihop, säger MFFs sportchef Andreas Georgson till mff.se.

– Under den inledande träningsperioden kommer vi utvärdera vilken matchningsmiljö som blir lämpligast för Samuel under vårsäsongen.

Samuel Kotto själv är glad att återigen vara på plats i Malmö: 

– När jag kom hem från provspelet kände jag att jag ville tillbaka till Malmö FF. Nu är min dröm uppfylld. Alla har tagit hand om mig väl och fått mig att känna mig välkommen.

Himmelriket säger välkommen och önskar lycka till. 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2022-03-09 12:50:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?