Vi vet att snart så är det dags igen!

Vi vet att snart så är det dags igen!

Den allsvenska premiären känns alltjämnt som en liten solstråle bortom horisonten i det svenska vintermörkret. Därför är den allmänna premiärträningen på Skytteholms IP en välbehövlig påminnelse om att vi går emot ljusare tider.

Hur spännande är det egentligen att se två fotbollslag träna för första gången på två månader en kall januarikväll? I ärlighetens namn, inte speciellt. Även om man längtat efter att få en glimt av spelarna sedan säsongsavslutningen, samt stifta bekantskap med de nya tillskotten så tenderar AIK:s premiärträning att bli en relativt avslagen historia när lagen väl påbörjar träningspasset. 

Men det faktum att den allmänna premiärträningen ändå lockar uppemot 2 000 åskådare varje år är någonting som vi ska ta i stor beaktning. Det är en publiksiffra som många Superettan-klubbar inte ens kan drömma om och för 30 år sedan kunde det vara antalet personer som släpat sig till Råsunda för att se AIK spela en normalstor seriematch. Vi lever i mångt ock mycket i en guldålder när det kommer till intresse för vår inhemska liga och Gnaget förblir loket som bannar vägen för resterande lag.  

Det allsvenska uppehållet kan kännas outhärdligt för många av oss. Mörkret och kylan till trots, avsaknaden av regelbundna matcher är det som får oss att deppa ihop och längta efter ljusare tider. Den abstinensen får sig ett litet utlopp när vi återigen får chansen att sjunga ”Å vi é AIK” samtidigt som spelarna äntrar planen, må det endast vara en aptitretare till det som väntar på Nationalarenan när säsongen rullar igång på riktigt.  

Vi har all rätt att känna stolthet över den fina traditionen som den allmänna premiärträningen har blivit. Därför uppmanar vi alla gnagare som har möjligheten att närvara på Skytteholm den 10:e januari och visa att vi är redo för ännu en säsong med drömmar av guld. 

Jakob Bergelv2023-01-08 11:45:11

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen