Platinumcars Arena, 2022-03-05 15:15

IFK Norrköping - Varbergs BoIS
2 - 1

Vidare till slutspel! - Svenska Cupen - Spelarbetyg

Dagens match var direkt avgörande för både gästerna och IFK Norrköping. Det blev tillslut IFK som drog det längsta strået. Vinst med 2-1 och vidare i cupen!

Första halvlek ägdes till stor del av IFK. En del bra genombrott offensivt, men inte några direkta hundraprocentiga målchanser. Varberg var dock inte helt ofarliga. En del av Varbergs alla hörnor skapade problem för IFK-försvaret, speciellt en nick i 33:e matchminuten som räddades på mållinjen av Skúlason. I den 38:e matchminuten trilla bollen till sist in bakom Oscar, via en hörna…

Tätt efter nickade Ekpolo mot ett kvitteringsmål men bollen nickades dock tätt utanför. IFK:s bästa målchans i första halvlek.

Problemet för IFK i första halvleken är just att komma till några farliga lägen, något jag tycker mig se rätt så ofta, tyvärr.

Efter Varbergs mål fortlöper matchen som innan. IFK har mycket boll och en del fina kombinationer. Men ingen boll i kassen. Halvleken slutar till gästernas fördel, 0-1.

Andra halvlek fortsatte som den första, det vill säga mycket boll för IFK. Peking satte också lite mer "plattan i mattan" och gasade framåt. Det gav tillslut utdelning. 1-1 (Nyman) i den 66:e matchminuten och segermålet 2-1 (Nyman) i matchminut 87. Efter forceringen av IFK blev det alltså cup-slutspel för IFK. Välförtjänt efter andra halvlek, enligt mig.

---------
Oscar Jansson - Testas en del. Kan inte på något sätt egentligen lastas för målet. Gör en bra match och ett par viktiga ingripanden.. (3)

Linus Wahlqvist Egnell- Stabil och trygg i sin mittbacksroll. Dirigerar försvaret. Utnyttjar sin fina passningsfot och tar sig gärna fram lite på banan.  (3)

Godswill Ekpolo - Stabil insats. Tar sig gärna framåt. Bra både i offensivt spel samt det defensiva spelet idag. (2)

Jean Carlos De Brito-  Bra match. Visar prov på både bollsäkerhet och styrka i närkampsspelet. Ränner upp och ner väldigt fördeömligt. (3)

Daniel Eid - I högerspringaren har IFK ett bra anfallsvapen, nämligen Daniels högerfot. Bättre offensivt än defensivt enligt mig. Blir utbytt i 60:e minuten. (2)

Theodore Rask - Stabil, utbytt i paus för mer offensiv power. (2)

Ari Skúlason - Verkar ha en relativt fri roll. Ari är uppsatt i den offensiva trean på pappret men fungerar tidvis som en falsk 9.a i första halvlek. Hoppar ner på backplatsen i andra halvlek. Utbytt 87:e (3)

Totte Nyman - Målskytt i 66:e minuten. Hjärtat såklart alltid på rätt ställe. Springer som vanligt på det mesta. Tänder till rejält från matchminut 70. I den 86:e minuten kom utdelningen med ytterligare ett mål (2-1).  (4) - Matchens IFK:are

Jonathan Levi - Tragglar lite fram och tillbaka i första halvlek. Efter kvitteringen tänder han till lite. Får inte riktigt allt att stämma idag, även om Levi alltid för nytta. (2)

Ishaq - River och sliter som vanligt. Har mycket boll och tar en del stryk på sin mittfältsposition. En av matchens bästa IFK-spelare, enligt mig. (4)

Jacob Ortmark - Ständigt involverad i spelet, både med och utan boll. Kan transportera bollen framåt på ett sätt jag tycker vi saknat i IFK tidigare. Ett starkt mittfältspar med Ishi- direkt.   (3)

Lucas Lima kom in istället för Rask inför andra halvlek. Löper mycket och bra. Får till lite mer rörselse i anfallsspelet. (3).

Maic Sema kom in istället för Eid i den 60.e minuten. Likadant i Semas fall. han bidrar till mer rörselse i anfallsspelet. (2)

Telo och Agardius spelade för lite för att betygsättas - (87:e minuten)

Christian Sjöstrandchristiansjostrandnkpg@live.sechristianlejoun2022-03-05 17:53:00