Vilken dag!
Försvararen Jernade Meade gjorde en prickfri match.

Vilken dag!

Lördagen den 29 oktober blev en historisk dag i AFC Uniteds 10 åriga historia. En klar seger över Åtvidabergs FF bäddade för en plats i nästa års Allsvenska. Resultat: AFC United - Åtvidabergs FF 3 - 0 (2-0)

AFC inledde distinkt med ett tungt tryck mot Åtvids mål direkt i matchöppningen. Omar Eddahri avlossade ett avslut i tredje min som träffade en Åtvid försvarare och bollen gick till Buya Turay. Han avancerade några meter in i straffområdet och skickade in 1-0  utan problem i bortre burgaveln. Ett vackert avslut var det av den gode Buya Turay.
AFC fortsatte att styra och ställa på banan. Abdoul Razak hade två fina avslut i mitten på halvleken, det ena precis över krysset och det andra räddade Åtvids kepern Gustav Jansson.
Efter en dryg halvtimmes spel hittade Chidi Omeje en löpande Omar Eddahri som snyggt tog emot och avancerade mot målet. Vid straffområdeslinjen klippte han till och bollen susade in i bortre krysset och 2-0. 
Ett riktigt klassmål av Omar som var en ständig oroskälla för Åtvids försvar. 

Lite mer avvaktande spel av AFC i andra halvlek, även om målchanser skapades.
I matchens 78:e min kom så spiken i Åtvidabergskistan då Ferid Ali elegant nickade in 3-0 från målområdeslinjen.
Efter målet rullade AFC mest boll med varandra, ett jagande Åtvid fick aldrig tag på bollen under den sista kvarten.
Vinner man med 3-0 och avsluten med 17-8 är det svårt att hitta någon som var bättre än någon annan lagkamrat då alla var till sin fördel. Det enda vi förlorade var frisparkarna, 8-20 i Åtvids favör, men det var ju Lars Olsson som dömde, så detta är vi vana vid.

Bäst i hemmalaget var nog Jernade Meade ändå, försvararen gjorde knappt ett enda misstag under 92 minuters spel.
För att vara AFC på hemmaplan så var det en fantastisk inramning med hejarramsor från den tillresta Eskilstuna publiken. Hoppas det blir lika trivsamt för spelarna på Tunavallen nästa säsong. Så här morgonen efter matchen kan man knappt fatta vad truppen åstadkommit, måste ju vara årets fotbollsknall i vårt land. Ett jättegrattis till alla inblandade med Özcan och Istvan som kaptener på skutan.
Nu väntar en helt plötsligt oviktig sista match inkommande lördag på Örjans Vall i Halmstad. 
Innan gårdagen hade nog många AFC:are haft mardrömmar om denna match, som kanske skulle bli helt avgörande för vem av lagen som skulle ta den sista platsen till Allsvenskan.   

Domare: Lars Olsson
Bollpojkar: AFC P-03
Publik: 823
Startelvan:
Josh Wicks (Mv) - Jernade Meade - Daniel Jarl - Denis Viana da Silva - Olukorede Aiyegbusi -
Filip Rogic (K) - Ferid Ali (86) - Omar Eddahri (84) - Buya Turay (59) - Chidi Omeje - Abdoul Razak 
Ersättare: 
Davor Blazevic (Mv) - André Österholm - Isa Demir - Tristan Bowen - Carlos Gaete Moggia (84)  - Sasa Matic (59) - Erik Figueroa (86)

Roy RosenbackRoy Rosenback2016-10-30 08:39:50
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna