Vilken fin insats mot serieledarna
Segerskytten Omar Eddahri tackar högre makter för målet.

Tisdagskvällens hemmamatch på Skytteholms IP mot serieledande IK Sirius blev som väntat en tuff uppgift. Men ett mycket kämpastarkt hemmalag betvingade serieledarna med 1 -0 sedan Omar Eddahri prickat in segermålet i 69:e min.

Matchen började som väntat med ett stort bollinnehav av gästerna. Några farligheter hos Josh Wicks i hemmamålet skapade man dock inte.
Afc:s chanser kom genom Omar Eddahri, vem annars. Efter två tunnlar dundrade han bollen i burgaveln, Chidi Omeje hade ett kanoninlägg  som Buya Turay nästan nådde med tåspetsen.
Sirius hade en jättechans i slutet på halvleken där mittbacken Denis Viana Da Silva  kunde rensa undan på mållinjen. En chansfattig halvlek där Sirius hade bollen och AFC försökte
med snabba spelvändningar.

Erik Figueroa slog en bra hörna som Chidi touchade över målet tyvärr.
63:e min hade Chidi en ny chans, denna gång en kanon tätt utanför från 25 meter.
Sirius svar i 65:e min tvingade Josh till en kanonräddning till hörna.

Så kom då MÅLET!
Buya Turay hittar Omar Eddahri med en passing till vänster i Straffområdet, Omar snurrar upp högerbacken och får iväg ett fint avslut. Sirius kepern förväntar sig en Omar passning snett inåt och lämnar en lucka vid första stolpen. Den luckan hittar Omar som elegant sätter 1-0. Vilt jubel hos hemmaspelarna och hemmapubliken, dock dödstyst på Sirius läktaren.
Omar följde upp med en tåpaj bara ett par minuter efter målet, precis utanför stolpen.
Ferid Ali hade friläge i 86:e min men avslutet utanför ramen.

Sirius hade en boll i mål på slutet och domaren signalerade för mål, men en vaken linjeman hade sett en hands som de flesta missade.
Det hade varit tufft med en kvittering i slutmin. då hemmalaget hade gjort en närmast prickfri match under hela kvällen.
Utan mittbacken Daniel Jarl och Lagkaptenen Filip Rogic, båda varningsavstängda, så var det lite funderingar innan matchen
Erik Figueroa och Carlos Gaete Moggia ersatte dock dem hur galant som helst
Slår man serieledarna så har alla gjort en strålande insats.

Matchens bästa hemmaspelare blev än en gång Omar Eddahri, hur rättvist som helst.
Undrar hur länge AFC får behålla Omar då ett flertal Allsvenska spekulanter satt på läktaren.
Nu njuter man tills nästa tisdag då Degerfors väntar på Tunavallen i Eskilstuna.

Domare: Jim Petersson