Vilken upplevelse för en ungdomsspelare
Ayominde fick också träffa Liverpools A-trupp. Här tillsammans med landslagsspelaren Steven Gerrard

Vilken upplevelse för en ungdomsspelare

Resan till England och Liverpool FC för 14-åriga Ayomide Opeyemi från AFC Uniteds Ungdomsakademi har verkligen varit en upplevelse för Ayo. Tillsammans med Sportchefen för AFC:s U - Akademi Nick Leete har de båda fått lära sig Liverpool inifrån så att säga under en veckas tid. Bl.a. har dom fått se och träffa Liverpools A-trupp. Inte många som fått den chansen i sitt fotbollsliv. Läs mera.....

Ayomide betraktas som en av de största talanger som kommit från Skandinavien under de senaste åren. AFC:s stortalang har kartlagts av Liverpool FC under en längre tid och han jämförs faktiskt med Liverpools egen Raheem Sterling.
Ytterspelaren från AFC United:s U-akademi i Stockholm har en fantastisk säsong bakom sig och hans framträdanden har inte gått obemärkt förbi bland Europas elitklubbar. AFC vann ju som bekant sina respektive mästerskap både bland ungdom och på senior nivå säsongen som gick.

AFC United:s Sportchef Azad Budak är medveten om det växande intresset för Opeyemi och medger att klubben inte kommer att stå i vägen för honom om han får ett lämpligt erbjudande.
Vi har många duktiga unga spelare som Ayo och det är inte realistiskt att vi kan hålla kvar dem i Sverige - sade han till ESPN FC - Men klubben har ambitioner, dock samtidigt som det är osannolikt att AFC kommer att kunna behålla en talang som Ayo - Men målsättningen är att vi vill behålla våra unga spelare som kan hjälpa oss att driva klubben mot framtida mål"

Ayo spelade en match med Liverpool mot Wigan (2-1 seger) En riktigt fin insats gjorde han och Liverpools intresse ökade givetvis. Han har förstås specialstuderats av Liverpool under veckans alla träningspass.
Nu är det inte bara Liverpool som är intresserade av Ayos kunskaper. Aston Villa har också uttryckt sitt intresse för spelaren och flera andra Premier League klubbar är det som aktivt övervakar hans framsteg.
 

Roy RosenbackRoy Rosenback2014-12-06 13:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna