Vinst i genrepet

Fredagen blev fin för alla Elfsborgsfans. Igår presenterades Arber Zeneli. Idag gjorde han debut och levererade i Elfsborgs genrep inför Allsvenskan mot Halmstads BK.

IF Elfsborg började matchen urstarkt och gjorde mål efter sex minuters spel. Jalal Abdullai gick in i straffområdet och fick tag i bollen både en och två gånger, men tills slut rullade den ut till straffområdeslinjen och Noah Söderberg bombade in 1-0. I minut 16 blev Niklas Hult varnad. Matchen rullade på bra och hemmalaget fick straff i minut 21 när Simon Hedlund revs ner. Arber Zeneli tryckte in den i hörnet i sin debut. Drygt tio minuter senare tryckte han in ett till mål, men som blev bortdömt på grund av offside. Även på tilläggstid var Arber framme, men tidigare Elfsborgsmålvakten Tim Rönning räddade bollen. 2-0 i paus och det skedde många byten. Marcus Bundgaard Sörensen, Ahmed Qasem, Besfort Zeneli, Gottfrid Rapp och Per Frick kom in när Isak Pettersson, Simon Hedlund, Jens Jakob Thomasen, Arber Zeneli och Jalal Abdullai gick ut.

Andra halvlek startade och Jonathan Svedberg tog ner en motståndarspelare efter 52 minuter och fick gult kort. Efter en timmes spel kom 3-0. Gottfrid Rapp kämpade på kanten och slog in ett inspel in till Per Frick. Bollen touchade på anfallarens kropp och in i mål. Efter målet gjordes tre byten. Johan Larsson, Niklas Hult och Terry Yegbe hade spelat klart för dagen. André Boman, Rami Kaib och Buhari Ibrahim stod på linjen. 4-0 kom i minut 64. Besfort Zeneli slog in ett inlägg till Ahmed Qasem som nickade in bollen. Tio minuter senare avslutade Michael Baidoo på mål. Minut 75 och nya Elfsborgsbyten. Dion Krasniqi och Camil Jebara ersatte Michael Baidoo och Ahmed Qasem. Fem minuter senare drog Gottfrid Rapp i tröjan på en Halmstadsspelare och fick gult kort. Efter 82 minuter blev Jonathan Svedberg utvisad. Något av det sista som hände under matchen var att Rami Kaib varnades. Klar och fin 4-0-seger. Arber Zeneli dominerade.

Fan vad fint det är att vara Elfsborgare!

IF Elfsborg – Halmstads BK: 4-0 (2-0).
Målskyttar: 1-0 – Noah Söderberg (6). 2-0 – Arber Zeneli (21). 3-0 – Per Frick (60). 4-0 – Ahmed Qasem (64).