Jämtkraft Arena, 2021-08-15 17:30

Östersund - IFK Norrköping
1 - 2

"Vinst på Jämtkraft Arena" - Spelarbetyg - Östersund - IFK Norrköping (1-2)

IFK gjorde det som behövdes borta mot Östersund. Efter att kontrollerat första halvlek blev det möjligen lite svettigare i andra. En vinst ger 3 poäng och idag var det prio ett. Ser man till bollinnehav och chanser så var det IFK som hade fördelen. Även om Östersund inte var helt ofarliga, ibland hettade det till ordentligt.

Oscar Jansson
– Känns mer påkopplad idag. Testas knappt i första halvlek, men räddas av Castegren på linjen på Östersunds enda målchans i första halvlek. I andra hettar det till lite mer. Oscar känns ändå tillräckligt säker på sina ingripanden och blir matchvinnare med en räddad straff i slutminuterna. (3)

Linus Wahlqvist – Inblandad i ledningsmålet och det fina anfallet som leder fram till Bergmanns mål. Tar offensiva löp på sin högerkant. Är inte heller rädd att slå den långa bollen mot Björk, ibland blir det bra och ibland kan det finnas mer precision att önska. Riktigt bra blev det dock när han lägger in bollen till Nymans första mål för säsongen. Ett perfekt framlägg träffar Nymans huvud och 1–2 till IFK. I slutet på matchen är det han som orsakar straff- tveksam dömd, tillika dåligt slagen av Östersundspelaren – räddning Jansson! (3)

Henrik Castegren – Tar en plats i mittlåset tillsammans med Lund. Tillåts komma upp en del i planen. Är med och hotar i offensivt straffområde enstaka gånger. Gör jobbet och testas inte allt för mycket. Räddar dock en boll på linjen, och det är väl egentligen det farligaste Östersund skapade sett till första halvlek. Visar upp bra huvudspel både defensivt och offensivt. Det blir mer jobb i slutminuterna, men tar det enka före det osäkra. (3)

Marco Lund – Tillbaka i startelvan efter att fått stå åt sidan två matcher i rad. Testas några enstaka gånger men löser det bra. Östersund hotar inte nämnvärt. I andra halvlek flyttar Östersund upp sitt spel mer, men Lund fortsätter ändå göra det jobb som behövs för att ta 3 p idag. (2)

Viktor Agardius – Hade önskat lite mer offensiv när det tilläts, främst i första halvlek. Gör ändå jobbet på sin kant, men det känns lite som att han faller bort bitvis. Utgår tillsynes skadad i 77:e minuten. (2)

Sam Adegbenro – Rör sig fint över hela banan. Visar en enorm kvalité i sin speluppfattning, styrka och touch. Ligger bakom många inspel i straffområdet tillika en assist till Bergmann Jóhannesson´s mål. För att citera Bergmann i paus – ”Han e klass” (4) Matchens IFK:are

Fransson –
Lite såhär ”Fransson loj” i vissa moment, i alla fall är känslan så när första halvlek är spelad. Måste helt enkelt springa mer i andra när Östersund flyttar upp sitt eget spel. Känslan är också att det finns lägen där han borde ta avslut själv istället för att passa bollen. Godkänd insats  (2)

Bergmann Jóhannesson-  Spelade in sitt andra mål för säsongen efter ett fint anfall med god hjälp av Sams fina väggspel i första halvlek. Jag ser dock fortfarande tendenser till att han slår bort lite för många passningar och inlägg. Mot ett bättre lag än de vi möter idag kan det bli baklänges mål på just sådana situationer. Tar ändå en del smarta löp som öppnar upp Östersunds försvar och det är just det, tillsammans med målet, jag tar med mig idag. (3)

Kahzeni – Aggressiv i sin första press. Inställningen är det inget fel på, men fortfarande finns det mer och önska av första touch och inläggspel. Ställer dock till problem för Östersunds försvar ett par gånger- men saknar ofta en slutprodukt. Blir utbytt i 73:e minuten när istället Levi kommer in. (2)

Ishaq – Tillhör på pappret den offensiva trean, men tar fortfarande ett defensivt ansvar i vissa delar av spelet då man ser ut att ändå hålla kvar vid 3-4-3. Ser lite vilsen ut ibland, ser ut att sakna lite självförtroende i sitt passningsspel och avslut. Får det inte riktigt och stämma. Har också en bra chans att sätta bollen i mål- men icke! Men ser man till helheten tycker jag att han gör en bra match sätt till hur han rör sig på planen. Återigen önskas dock mer koncentration och möjligen precision. (3)

Carl Björk – Det är tydligt att man vill få med Björk mer i anfallsspelet denna match än den vi bevittna förra omgången. Har en riktigt bra chans att sätta 0–1, men ÖFK:s målvakt svarar med en parad. Är med och hotar- har möjligen sin bästa period precis innan han blir utbytt. Blir utbytt i 63:e minuten mot Nyman. (3)

Totte Nyman – In i 63:e minuten – och precis som mot Kalmar händer det grejor i hans närhet. Ställer till problem för Östersundförsvaret ett antal tillfällen. Får kröna inhoppet med hans första mål för säsongen. Skönt att se Nyman få mer och mer minuter i benen, även om han använde huvudet vid målet. (3)

Levi – In i 73:e minuten – Gör kanske inte sitt bästa inhopp, hittar inte riktigt rätt i sitt spel. Oftast blir han tvåa på bollen. Med det sagt gör han inte bort sig. det räcker för en 2:a (2)