Dagens VM: Inför dag 6

Dagens VM: Inför dag 6

I Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i fotbolls-VM.

Nyckelmatch direkt i grupp H
Colombia och Sydkorea blir de länder som slutför den första gruppspelsomgången tidigt imorgon bitti. Colombia som drog på sig strålkastarljus innan turneringens början, när man genrepade mot Irland. Det blev en fysisk match. För fysisk enligt irländarna som efter 20 min avbröt matchen p.g.a. det ”våldsamma” spelet. Efter att ha sett Irlands premiärmatch mot Australien tåls det att ställa sig frågan hur våldsamt colombianerna egentligen spelade.
Nu ställs man mot Sydkorea i vad som kan bli en direkt avgörande match om vem som tar den förmodade andraplatsen i gruppen bakom storfavoriten Tyskland.

Football Ferns nära avancemang
Efter skrällsegern i VM-premiären har rugbylandet Nya Zeeland blivit smått smittade av fotbollsfebern som verkligen råder i grannlandet i väst. Förhoppningarna har nu förändrats totalt på the Football Ferns. Vid seger mot Filippinerna samtidigt som Schweiz vinner mot Norge, skulle värdnationen för första gången någonsin, på både herr- och damsidan, ta sig vidare från ett gruppspel i VM. Men vid poängtapp ser det desto svårare ut då en tuff match mot Schweiz återstår i gruppspelets sista omgång. Viss på Nya Zeeland som ändå är stora favoriter till att besegra Filippinerna.

Måstematch väntar Norge
Norge fick verkligen den start som man hade önskat sig i VM. Det blev istället en riktig missräkning i öppningsmatchen mot Nya Zeeland. Något som gör att det är vinna eller försvinna i matchen mot Schweiz. I premiären såg norskorna tämligen tagna ut av stundens allvar och fick inte alls igång något spel.
– Vi vet att Schweiz kommer bli en tuff match för oss. Vårt fokus är att göra en bättre insats och uppnå vår högsta potential, sa den norska förbundskaptenen Hege Riise på presskonferensen inför matchen.
En som har ett tungt ansvar i den norska offensiven är storstjärnan Ada Hegerberg.
– Jag försöker visa vägen med mycket positivitet. I sådana här lägen kan det bli väldigt seriöst, och jag tror att man måste lätta på den pressen lite, försöka att njuta av fotbollen för jag vet att vi kan spela på en bra nivå, säger hon inför matchen.
Norges enda frågetecken inför matchen mot Schweiz var länge Barcelona-spelaren Caroline Graham Hansen som varit sjuk. Förbundskapten Hege Riise bekräftar dock att mittfältaren är frisk och tillgänglig för spel.
Vid seger för Schweiz tar sig alplandet vidare till åttondelsfinal.

Tisdagens matcher:

04:00 Colombia – Sydkorea
07:30 Nya Zeeland – Filippinerna
10:00 Schweiz – Norge

TV: Nya Zeeland skrällvann i premiären
 

Elias Johanson2023-07-24 20:30:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons