Orange Velodrome, 2023-12-06 21:00

Marseille - Lyon

Inför L'Olympico: Marseille - Lyon / Matchen är inställd!
Bråda dagar för Textor...

Inför L'Olympico: Marseille - Lyon / Matchen är inställd!

Vi fortsätter vår kamp. För en vinst. Det sägs att Fabio Grosso nu har två matcher på sig att "vända skutan". Borta mot Marseille och hemma mot Metz. Sedan återstår en bortamatch mot Rennes före ännu ett landslagsuppehåll. Detta blir det 123:e Olympico't. Lyon har vunnit 42 ggr och Marseille 38. Sålunda 42 oavgjorda matcher.

Laget var återigen i träning på onsdagen, efter "mullvads-debaclet". På torsdagskvällen skulle Grosso vara ledig, men han tillbringade ändå den kvällen på klubben för att prata och utbyta synpunkter. Han sa:
- Jag försöker säga allt jag kan säga. Efteråt finns det saker som jag aldrig kommer att säga eftersom vi ofta säger dem till varandra i omklädningsrummet. Och de måste stanna där. Så jag försöker förklara för dig och sedan ska vi prata om mycket viktigare saker än så. För en väldigt svår match väntar oss i Marseille. Jag vet vad människorna som jobbar med mig, och som har jobbat med mig, och kommer att jobba med mig, tycker om mig. Jag vet att jag arbetar med mycket passion, konsekvens och framförallt trovärdighet. Det kan de som jobbar med mig hela tiden berätta, och det är jag nöjd med. Självklart pratade jag med spelarna eftersom omklädningsrummet är heligt, och saker ska inte komma ut ur det. Jag gillar inte det här alls. Och de som har känt mig länge vet att jag aldrig gillat att göra teater. Jag gillar att göra mitt jobb till det maximala av mina förmågor. Jag gillar att göra det bra. Det är såklart något jag inte gillade, för det är i omklädningsrummet vi bygger, jag driver på de saker jag tror på, jag trycker hårt. Jag kan inte släppa det. För det första är det väldigt svårt att bygga, så om vi också utsätter oss själva för fara på egen hand är det inte bra. Vi pratade om det, vi hade varit tillsammans sedan morgonen (tisdagen), vi pratade på eftermiddagen och jag tyckte att det inte var nödvändigt att träna ytterligare!
Grosso hoppas att nu få se ett enat och uppmärksamt omklädningsrum: 
- Det var väldigt viktigt att säga saker så till varandra och vi gick vidare. Vi fortsatte att göra vårt jobb och spelarna förstod mina tankar. Det hände! Vi lämnar det bakom oss! Och nu ser framåt. Vi måste vara medvetna om verkligheten och vara positiva, vi har egenskaperna att göra en stark match i Marseille. 

OL-tränaren är känslomässigt berörd, men bestämd, och tänker inte lägga sig på rygg!

Man menar att Fabio Grosso nu kommer att försöka förlita sig på sina omklädningsrums-chefer, som Lopes, Lovren, Tolisso, Caqueret och kaptenen Lacazette. Han kommer att lyckas om han har männen med sig, men det beror på de relationer han har byggt upp, säger man. 
För tillfället är fans och ledning med Fabio Grosso! Det är spelarna som får "skiten".
 
Jag själv ifrågasatte dem i min förra artikel, och samtidigt så sa förre franske landslagsspelaren Emmanuel Petit:
De här killarna gömmer sig bakom fingrarna hela tiden, de lyssnar på vad folk säger i pressen: "tränaren är ansvarig", "det är Aulas fel",  "det är Textor"... och de friar sig själva hela tiden! Ni, spelarna, eftersom ni tydligen lyssnar på oss: "NI är de ansvariga för den här situationen! Det är upp till er att få klubben ur detta hjulspår"!

Snacket gick bland OL-fansen redan i veckan, att "den skyldige" inte skulle finnas med i matchen mot Marseille.... Och utan någon större överraskning så finns inte Rayan Cherki med i den kallade truppen! 
Ainsley Maitland-Niles och Duje Caleta-Car, två sommarrekryter, är inte heller med i gruppen. Trots att engelsmannen startade mot Clermont!?

Förlusten mot Clermont förra helgen gjorde att OL återigen intog tabellens sista plats. 

Jag var lite fundersam över att det var Henrique som assisterade Grosso i presskonferensen inör matchen. Men det ljusnade när jag såg att Saël Kumbedi, Nicolás Tagliafico, Skelly Alvero blir avstängda om dom drar på sig gult mot OM. Klarar sig Kumbedi i 90 min. till så lämnar han riskzonen (3 gula kort inom 10 matcher i L1).

Kallad trupp:
Bengui, Lopes, Riou - Diomandé, Henrique, Kumbedi, Lovren, Mata, O'Brien, Sarr, Tagliafico - Akouokou, Alvero, Caqueret, Diawara, Lepenant Tolisso - Baldé, Jeffinho, Kadewere, Lacazette, Moreira, Nuamah

Möjlig startelva:
Lopes - Henrique/Tagliafico, O'Brien, Lovren, Mata - Tolisso, Alvero, Caqueret - Jeffinho, Lacazette, Nuamah

Marseille
Har sedan den 27 september, veckan efter Grosso kom till Lyon, en ny tränare. Som tidigare tippades till Lyon, nämligen Gennaro Gattuso. Tidigare landslagskamrat med Grosso för Italien. De bägge vann VM ihop, 2006.
OM har hunnit med att spela tre ligamatcher under Gattuso, varav man förlorat två och vunnit en. 
Marseille hittar vi på tabellens 8:e plats med 12 poäng. 
Marseille spelade EL-match i torsdags, mot AEK Athen, och vann med 3-1. 
OM har bara vunnit 3 av sina senaste 17 Ligue 1-matcher mot OL.
I Marseille spelar numera Aubameyang, så det blir (kanske?) ett kärt återseende mellan honom och Lacazette som spelade ihop i Arsenal. Fast denna gången står dom på vars en planhalva. 

Marseilles förstemålvakt Pau Lopez, och Ounahi, är skadade.
Balerdi och Gueye är avstängda. 

Möjlig startelva:
Blanco - Lodi, Meïté, Mbemba, Clauss - Veretout, Kondogbia, Rongier - Harit, Aubameyang, Sarr

Domaren i denna matchen blir François Letexier. Det är andra gången han dömer de bägge lagen.

Övrigt
På lördagskvällen kom besked från L'Equipe att Santiago Cucci lämnar. Någonstans har jag missat att han endast var interim.
- Det var överenskommet så, förklarade Cucci. Till en början gick jag med i Eagle och det fanns ett behov på OL som jag täckte. Klubbens intresse kommer först, jag kommer att fortsätta att stödja OL fram till nästa möte med DNCG och jag är glad över att fortsätta mitt arbete med min aktieägare för utvecklingen av alla Eagle-klubbar.

Finns info som säger att Textor är irriterad på Cucci för att han diskuterat Grosso med ett antal spelare....?

Det är många i ledningen som lämnar nu som jag skrev här. Textor ska redan ha hittat en ny verkställande president. Denne kommer snart att bli officiell. 
Jag undrar när, och hur, Textor sover... ?

Matchen är inställd!
Spelarbussen, samt 3 supporterbussar (600 fans hade getts tillstånd att åka) attackerades när dom anlände till Marseille. De
är i så dåligt skick att de inte går att köras tillbaka till Lyon. 
Fabio Grosso
träffades i ansiktet och ska till sjukhus. Bortsett från kraftiga blödningar så är han yr och snurrig. Hans assistent ska ha fått glassplitter i ögat. Spelarna ska enligt info ha sagt att dom var ganska villiga att spela, men samtidigt uppges dom vara i chock. Matchen är uppskjuten tills vidare.

Avspark söndag kl. 20.45
John Textor kommer att närvara.....
Vi streamar! 

Allez Les Gones, AHOU! 

Källor: Le Progrès, L'Equipe, Le Parisien

Birgitta Malmborg2023-10-29 21:07:00
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille