BeleNotiser vecka 34
Det mytomspunna Belehuset, numera möteslokal för innebandysektionen.

BeleNotiser vecka 34

Redaktionen ger sin syn på "Kennie-gate" och minns den gamla goda tiden.

BeleNotiser vecka 34

• Ända sedan bortamatchen mot DSK har debatten ägt rum på diverse internetsidor. Efter en brutal sågning signerad ”Kat C” på avsparksthlm.se verkar hela bygden mobiliserat och grävt ner sig i skyttegravar. Genom den sanningsenliga bloggen pazzadsk.blogspot.com bedrivs nått sorts försvar och allmänt dementerade. Faktum kvarstår dock, Danderyds SK är som bananflugor i ett omklädningsrum – ohyra.

Nåja, redaktionen har faktiskt ett litet gott öga till grabbarna som springer runt i Sveriges fulaste matchställ. Bland annat den briljante mittbacken Kennie Johnson ska ha en eloge. Pannbandet och viljan är väl hans främsta egenskaper, men redaktionen uppskattar även hans törstiga sinnelag och frekventa besök på Tegelbruket. Inte konstigt att Bele Janne lagt in ett gott ord hos sportchef Peter Sjöblom, nu är det upp till klubbarna att komma överens.

• På onsdag är det dags för spelartruppen att besöka legendarisk mark. På grund av en kommunikationsmiss är onsdagens träning förlagd till klassiska Strömvallen. I hjärtat av Skälby byggdes detta mästerverk klart 1950, på uppdrag av IK Bele. En mer idyllisk arena är svår att hitta, och med historiens vindslag bör detta vara en motivationshöjare för varje spelare. Passa gärna på att ta en sväng förbi ”Belehuset” , bara ett stenkast från Strömvallen. Här har många alkoholoskulder bragts om livet, mest minnevärda är väl D.Lundhs urspårning på Eldorados 3,5or våren 2002. (Även bastun har använts flitigt, när vi ändå är inne på oskuldens tidsålder. Det sägs att det var här Bele Janne kom till).

• ”Viggan Away”, årets evenemang i Stockholmsfotbollen är i full gång. Många har ännu inte köpt en plats ombord, men Redaktionen märker att intresset är stort. Bussen är i alla fall beställd och resan kommer att bli av. Uppmana alla ni känner att komma ner mot Storskogen på söndag så vi kan fylla de sista platserna!

• Till sist, Svenskafans Redax sänder sina kondoleanser till Gusten Dahlin, som ådrog sig en fraktur mot Tyresö. Vi noterar att Gusten trots gipspjäxa bemästrade den svåra resan ut till Danderyd och såg laget ta tre poäng. Belehjärta! Samtidigt frågar vi oss vart förra årets lagkapten Johan Englund tog vägen? ”Närvaron imponerar inte direkt och ett hembesök känns inte ens värt besväret"  låter Kat C meddela från Belescenen.com

Dufwa@BeleFotboll2010-08-24 17:45:00
Author

Fler artiklar om Bele Barkarby IF