Lagbanner
Rävarna hänger på
Derby firar ledningsmålet mot AFK...

Rävarna hänger på

I Linköping har det som vanligt hänt mycket inom fotbollen inför säsongen 2013. Nya lag bildas, några slår sig ihop och vissa lag byter namn lika ofta som kalsonger. Det har byggts en ny arena, bästa lagen återfinns i division 3 (nivå 5) och Folkungavallen ska rivas.

Är inget sig likt i stan längre? Jodå, BK Derby är.
Rävarna lirar fortfarande boll såsom de gjort sedan 1912. Förmodligen den enda klubben i Linköping folk känner igen nuförtiden. FAL, FKL, LC, AFK o.s.v. Kombinationerna har varit många. Men Derby tuffar på.

Igår tog man sin tredje seger för säsongen borta mot Ulricehamn efter att dessförinnan ha gjort starka insatser i de bägge derbymatcherna mot Linköping City (FKL/Syrianska) och AFK Linköping (Kenty/Östria).

Linköping City, som man väl med Linköpings mått mätt, får sägas storsatsa då man lyckats knyta till sig ett gäng habila killar, främst från Norrköping. Ändå var de väldigt frustrerade för Derby-grabbarna blev en hård nöt att knäcka. Det krävdes en straff för att grönsvart skulle kapitulera. En otroligt löjligt billig straff dessutom. Matchen slutade 1-2 (vårt mål av Adam Eriksson).
Bra kämpat och en fin taktiskt genomförd fajt av Derby som med lite tur kunde knipit en pinne. Då ska man veta att LC bl.a. krossat Boxholm med 8-0.

AFK Linköping var väldigt bleka, åtminstone i början, och Derby borde haft en större ledning än 1-0 (ett läckert mål gjort av Bekim Fazlija) när man gick in för paus. Matchen slutade 1-1 efter att AFK ryckte upp sig i andra.

Mot Ulricehamn igår kom alltså en ny trepoängare. Derby vann med 1-0 efter att Bekim återigen nätat vackert. Enligt rapporter spelade Derby ännu en gång disciplinerat och verkar ha funnit en bra harmoni. Grabbarna jobbar hårt för varandra och man har varit med i varenda match så här långt.
Segern var rättvis även om UIFK hade spelet i början. Rävarna åt sig in i matchen och kunde faktiskt vunnit med något mål till. Bakåt var det vattentätt.

Det är långt kvar och mycket kan hända men målsättningen att klara kontraktet (nykomlingar som man är) verkar inte bara möjligt utan troligt. Tittar man på serietabellen just nu kan man t.o.m. konstatera att Derby har häng på toppen (nåja).

Jag vet inte hur DU känner men undertecknad är mycket nöjd hittills. Som Derbyit sedan vaggan har man varit med om det mesta. Upp och ner. Sedan upp lite och ner igen. Just nu är det upp. Tränare Mats Johansson och Martin Jacobsson måste göra något rätt i alla fall. Killarna verkar ha kul och är sammansvetsade. Saknar Edonik Hashani en aning och snart står klubben utan ordförande men annars är allt toppen.

Bryr mig inte alls om alla dessa otaliga bokstavskombinationer i stan. Fotboll är kultur och tradition. Precis som BK Derby.

Gröönt ää sköönt
 

Arne Bergmatz.peterson@gmail.com2013-05-26 13:10:00
Author

Fler artiklar om BK Derby

”Han är ju för fan horribel domarjäveln”