Lagbanner

Inför Åsele IK - BK Nila

Första bortamatchen för säsongen - ska första förlusten komma eller bygger BK Nila på sin imponerande segersvit?



Det är nu agnarna skiljs från vetet.

Citatet kommer från tränare Adam Lundström, som är tillbaka efter en scoutingtripp i södra Europa. Det han syftar på är att vi nu får se vilka som verkligen brinner för BK Nila. Vilka som inte har något som helst emot att sitta i en gammal buss (körd av kultpersonen Gösta Lundström) i några timmar, utan snarare ser fram emot att få ytterligare en möjlighet att bära de stolta färgerna.


Efter tre raka segrar är självförtroendet på topp i BK Nila. I de två inledande matcherna hade man lite tur och vann med uddamålet båda gångerna. I den senaste matchen visade dock alla spelare vilken potential de besitter och 4-0 mot Sorsele var i underkant. Det har gått snäppet tyngre för Åsele, vars facit efter tre matcher är en seger och två förluster vilket placerar laget på en fjärdeplats i tabellen. 


Jonas Sjöström fortsätter i mål. En spelare som är lika suverän vare sig han spelar i backlinjen eller i målet är ovärdelig för vilket lag som helst. Detta innebär att klubbar i Spanien rycker i Jonas och det mesta talar för att det blir Madrid till hösten (obekräftade uppgifter gör gällande att det är José Mourinho som handplockat Sjöström som ny målvakt i Real Madrid). 

Det ser också ut som att försvaret kommer att formeras som det gjorde mot Sorsele. Coach Lundström säger: Fixa inte det som inte är trasigt. När vi håller nollan vore det dumt av mig att ändra för mycket till nästa match. Jag var inte närvarande förra helgen, men jag har blivit tack vara Patrik Stenlunds briljanta betygsättning blivit informerad om att försvaret imponerade stort. Per och Ken gjorde båda sin bästa match hittills och de tar hand om vänsterbacksplatsen. Per har plågats av en snuva och lite halsont (liten tuva välter ofta stort lass, red. anm.) vilket gör att Ken förmodligen får spela större delen av matchen. TH och Andreas kompletterar varandra bra som mittbackar och fortsätter naturligtvis de också. Frågan för mig är vem jag ska placera på högerbacken. Olle var duktig senast, men han behövs också på mittfältet.

Radarparet Anders Ögren och Christer Lundmark är självskrivna på mittfältet. Anders är outtröttlig och tillsammans med intelligente Lundmark (Oh yes, I said it) äger man flesta mittfälten i serien. Vem som ska spela tillsammans med dem återstår att se.

Nilas supportrar hoppas att "Bassan" och Lindblom fortsätter att leverera i anfallet. Det var länge osäkert om Erik kunde delta, men som tur är ser det ut som att skyttekungen spelar. "Bassan" och Erik har hittat varandra bra och det finns inget som talar för att det inte kommer fortsätta så. Tyvärr saknas Marcus Stenberg och Fredrik Johansson, som båda är viktiga för anfallet med sin fart och finurlighet. Daniel Persson lider av en sträckning och är tveksam till spel. Vem som blir tredjelänk i anfallet avgörs förhoppningsvis senare under dagen. 


Matchtruppen är inte helt spikad och Lundström har ett hektiskt arbete framför sig för att få ihop ett slagkraftigt lag. Startelvan är som synes stark men för att vinna i Åsele krävs också en bred trupp med avbytare som kan kliva in och göra sitt jobb. 

Matchen spelas på gräs. Även om BK Nila inte har spelat någon match och endast har haft en träning på gräs så är det troligt att laget gynnas av att slippa spela på grus. Nu kan laget spela ut och hålla bollen efter backen, något man haft svårt att göra hemma på Grusplanen. Som "Protein-Shake" Theolin säger. Äntligen kan man glidtackla! Det kommer flyga benflisor på söndag.

Christer Lundmark2010-05-29 10:42:00
Author

Fler artiklar om BK Nila

Arbete

BK Nila

2011-10-20 16:26:22 - Joel Stenlund