Lagbanner
Kapten säker på seger mot Claymoore

Kapten säker på seger mot Claymoore

Ikväll får IK Stym bekänna färg på riktigt. Det är den viktigaste matchen för säsongen och allt annat än en vinst är helt uteslutet. Kapten är dock säker på sin sak. -Vi vinner mot de där små grönvita asen.

Måstematch, sexpoängsmatch, överlevnad, misär. Kalla det vad ni vill. Ikväll tar IK Stym emot Claymoore på Lisebergs Bollplan och matchens dignitet går inte att skoja bort. IK Stym behöver vinna och det behöver Claymoore också för att undvika att trilla ur serien. IK Stym sitter i förarsätet men den ledningen är bräcklig minst sagt.
 
Efter lite konstgjord andning, med lite vinster mot Aspside (toksist) och Modern Assistans (överskattade), så har IK Stym ett hyfsat utgångsläge för de resterande matcherna. Man slåss emot kvällens motståndare om att hänga kvar i elit. Kapten, som varit starkt bidragande till detta haveri som IK Stym utsatt sig för, är dock inte speciellt nervös.
-Claymoore är ett luftslott. De lever på sitt succéår från förra säsongen. Vi är bättre i allt och det kommer vi visa ikväll
 
Är du inte orolig inför matchen?
-Nej nej nej och åter nej. Vi kommer vinna mot det där uppstickarlaget som fått alldeles för mycket luft under vingarna.
 
IK Stym har ju inte heller rosat marknaden i år?
-Nä, verkligen inte. Dock är vi ett bättre lag i grunden och det kommer vi visa ikväll.
 
Har du lagt upp någon taktik?
-Tror inte det behövs. Vi går ut och kör över dom bara. Det är inte svårare än så. Claymoore hade sitt roliga förra säsongen men nu har det inte så mycket att sätta emot. Långbollar funkar inte längre. Jag brukar förresten sjunga för mig själv när jag tänker på Claymoore. Vet du vilken låt jag brukar nynna på då?
 
Oj, inte en aning faktiskt?
-”Långa bollar på Bengt” med Svenne Rubins. Förjävla skön låt som stämmer på pricken med Claymoores spel.
 
Spelar de mycket långa bollar?
-Om det gör! Det är det deras spel går ut på. Lång boll på lång anfallare som skarvar. Hela förbannade tiden. Tröttsamt är bara förnamnet.
 
Vågar du dig på ett tips?
-6-0 till oss. Tänkte säga 8-0 först men ångrade mig. Vi har ett par avbräck så mitt grundtips står kvar.
 
Om detta slår in har IK Stym säkerligen säkrat sin plats i Elit även nästa säsong. Det måste kännas skönt?
-Det kan du skriva upp. IK Stym ska vara ett elitlag.
 

Henrik Lundberghenrik.lundberg@ownit.nu2016-09-20 13:03:49
Author

Fler artiklar om IK Stym