Lagbanner
Damspelarnas usla förutsättningar – en dusch på 20 spelare
Urusla förutsättningar i Gavlerinken för Brynäs damer.

Damspelarnas usla förutsättningar – en dusch på 20 spelare

Brynäs marknadsför sig ofta med sitt damlag och exploaterar dem nästan 50 % på sin egen hemsida – men förutsättningarna för damspelarna är egentligen riktigt usla. – Nja, det fungerar ju inte alls egentligen, säger Angelica Östlund till Hockeypuls.

Brynäs damlag har fått ett eget omklädningsrum som de kan vara för sig själva men problemet är att det saknas duschar. Nu får tjejerna gå in i det gamla domarrummet på B-hallen för att duscha. Där finns en dusch, och Brynäs damlag består av 20 spelare.
– Okej, jag kan förstå att det inte bara är att knäppa med fingrarna. Det kommer att bli ett duschrum här så småningom. Men nog är spelarna värda lite bättre än så här det måste jag säga, säger Brynäs tränare Åke Liljebjörn.

Brynässpelaren Angelica Östlund uppger till Hockeypuls att dela på en dusch, som förståeligt, inte fungerar:
– Det fungerar ju inte alls egentligen. Vi kan använda ett annat duschutrymme men då måste vi gå runt, antingen utomhus eller där killarna tränar i B-hallen.
 
 Efter OS-uppehållet drog SDHL-hockeyn i gång igen och i samband med att Linköping gästade Gavlerinken bjöd Brynäs in alla Gävles studenter från högskolan in till gratis hockey. Det fanns dock ett problem, ingen kiosk var öppen.
– Tyvärr är det inte första gången den här säsongen det händer, att kioskerna inte är öppna när vi spelar, säger Åke Lilljebjörn.
 
Uppgifterna kom sedan att den som är ansvarig för kioskverksamheten inte hade koll på att Brynäs damer spelade den här kvällen.
 
Det fanns också ytterligare ett problem i Gavlerinken under samma match. Om du som kvinnlig åskådare skulle se matchen blev det ont om toaletter. Enligt uppgifter SvenskaFans har fått var endast en damtoalett öppen för åskådarna. 
 
Läs hela Hockeypuls intervju här (plusartikel)

Brynäsredaktionen2018-03-02 08:58:00

Fler artiklar om Brynäs